Mısır firavunları, Sakkara’da basamaklı bir piramit yaptıran Kral Djoser’den (saltanatı MÖ 2630 ila 2611 arası), Mısır’da bilinen son kraliyet piramidini Abydos’ta yaptıran Kral I. Ahmose (saltanatı MÖ 1550 ila 1525 arası) dönemleri arasında piramitler inşa ettirdiler.

Bu ikonik piramitler firavunların gücünü, zenginliğini sergiliyor ve onların dini inançlarını destekliyordu. Eski Mısırlılar Yeni Krallık başladıktan kısa bir süre sonra piramit inşa etmeyi bıraktılar. 
Eski Mısır’da, piramit inşaatı Ahmose’nin saltanatından sonra zayıfladı, firavunlar bunun yerine şimdi modern Luksor olan eski Mısır başkenti Thebes yakınlarındaki Krallar Vadisi’ne gömüldü.

Az’ı şifa deposu, fazlası zehir olan kış meyvesi! Az’ı şifa deposu, fazlası zehir olan kış meyvesi!

KAÇ TANE ANTİK MISIR PİRAMİDİ VAR?
Mısır Piramitleri, Mısır'da yer alan piramit şeklinde antik yapılardır. Kasım 2008 tarihi itibarı ile tespit edilen piramitlerin sayısı 118 ile 138 arasındadır. Piramitlerin büyük çoğunluğu Eski Krallık ile Orta Krallık dönemlerinde firavunlar ve eşleri için anıt mezarlar olarak inşa edilmiştir.

PİRAMİT İNŞASI NEDEN BIRAKILDI?
Firavunların kraliyet piramitlerini inşa etmeyi neden bıraktıkları tam olarak bilinmiyor ancak güvenlik endişeleri bir etken olabilir.

Harvard Üniversitesi’nde Mısırbilim profesörü olan Peter Der Manuelian, “Pek çok teori var, ancak piramitler kaçınılmaz olarak yağmalandığından, kraliyet mezarlarının uzak bir vadide saklanması, kayaya oyulması ve muhtemelen bol miktarda nekropol muhafızının bulunması kesinlikle bir rol oynamıştı.” diyor.

Bristol Üniversitesi’nde Mısırbilim profesörü olan Aidan Dodson, “Krallar piramitlerden vazgeçmeden önce, mezar odasını piramidin altına yerleştirmeyi bırakmışlardı. Son kralın piramidinin (Abydos’taki Ahmose I piramidi) mezar odası 0,5 km ötede, çölün derinliklerindeydi.

Kaynak: Haber Merkezi