Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamalarının ardından çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Kışanak, katıldığı bir programda Bahçeli'nin sözlerine göndermede bulunarak, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Abdullah Öcalan’ın sesini duyabiliriz" dedi.

Selahattin Demirtaş’tan Ankara saldırısına ilişkin açıklama! Selahattin Demirtaş’tan Ankara saldırısına ilişkin açıklama!

Kışanak, İlke TV’de katıldığı programda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “El yükseltiyorum” ifadesine atıfta bulunarak, “Herkes el yükseltiyor ya, ben de el yükselterek çağrıda bulunayım. Ama el vererek de el yükseltmek istiyorum, sadece başkalarına talepte bulunarak değil… Belki 29 Ekim Cumhuriyet’in ilan edilişinin yıldönümü vesilesiyle sayın Öcalan’ın sesini duyabiliriz. Bu el yükseltenlere çağrı yapıyorum…” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında, “Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.” dedi. Ardından Türkiye’nin ve Türk milletinin her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Bahçeli konuşmasına “Bu kararlılığı gösterirse, Umut Hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılır. İmralı’dan Edirne’ye değil, DEM’e uzansın; terör sorunu tamamen ülke gündeminden çıksın.” şeklinde devam etti.

Kaynak: Haber Merkezi