• USD 33,98
  • EUR 37,73
  • ALTIN 2.725,36
  • BİST100 9.771
  • BTC 54.657

Hayvan Haberleri

Hayvan haberleri ve güncel Hayvan gelişmeleri, Hayvan ile ilgili tüm video, Hayvan fotoğrafları ve Hayvan haberleri Mücadele Gazetesi sitemizde


GÜNCEL

Doğa Koruma ve Milli Parklar tarından alınan kararda, sürüngen, atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi.

Kars Kağızman’da 2 aile arasında hayvan otlatması meselesinde dolayı çıkan kavgada Abubekir Altay hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralandı.

Diyarbakır’da hava sıcaklığının yüksek seviyelere çıkmasıyla bölgedeki hayvan grupları da türlerini etkiledi.

GÜNCEL

Diyarbakır Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere verilecek olan maddi destekle ilgili açıklama yaptı, müjdeyi duyurdu.

GÜNCEL

Batman'da besiciler, hayvanlarını sıcaktan korumak için Kırkat Göleti'ne getirip, serinletiyor. Ortaya ise güzel görüntüler oluştu.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir parmaktan daha küçük olan dünyanın en küçük memeli hayvanı Etrüsk cüce faresi (Suncus etruscus) görüntülendi.

YAŞAM

Elazığ’da aç kalan iki tilki yazın ortasında şehir merkezine indi çevredeki vatandaşlar yanlarında bulunan yiyecekleri tilkilerle paylaştı.

SON DAKİKA

Tunceli’nin Pertek ilçesine bağlı köyde ahır ve samanlıkta yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 26 büyükbaş hayvan telef oldu.

YAŞAM

Adana’da dünyanın en eski ve en küçük memeli hayvanı olduğu öne sürülen Batodonoides Vanhouteni görüldü.

SON DAKİKA

Van’ın Başkale ilçesinde bir anda ortaya çıkan kurtlar, küçükbaş hayvanlara saldırdılar, 120 tanesi öldü.

SON DAKİKA

Iğdır’ın merkeze bağlı Asma köyünde hayvan otlatan iki kardeşin üzerine yıldırım düştü, çocukları toprağa gömerek kurtardılar.

SON DAKİKA

Siirt’te köylüler arasında 'hayvan otlatma' nedeniyle çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 4 kişi yaralandı. Hastane önünde yaralı yakınları arasında...

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki yangında yaralanan hayvanlar için İstanbul Beşiktaş Belediyesi harekete geçti.

DİYARBAKIR

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan bölgede yaralı hayvanalar için seferber oldu.

GÜNCEL

Elazığ'da Kurban Bayramı'nın son gününde de hayvan pazarlarında satışlar devam ediyor, sıcak havaya rağmen vatandaş pazarlık yapıyor.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nın son günü sebebi ile kurulan hayvan pazarlarında yoğunluk arttı, vatandaşlar sıkı pazarlığa başladı.

GÜNCEL

Et ve Süt Kurumu (ESK) kurbanlık hayvanlarını satamayan vatandaşların kurbanlarını satın alacak. Fiyatlar belli oldu. İşte detayları...

GÜNCEL

Tarım ve Orman Bakanlığınca nesli tehlike altında olan türlerle ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, son 10 yılda 154 turna halkalandı.

MÜCADELE ARŞİV

Diyarbakır’da yarım asır öncesinde de sorun olan Et-Balık Kurumu bugün de önünde birçok insanın kuyruk beklediği bir yer.

SON DAKİKA

Tunceli’de, küçükbaş hayvan yüklü TIR devrildi. Araçta bulunan 3 kişi yaralanırken, çok sayıda küçükbaş hayvan can verdi.

EKONOMİ

Sivas'ta hayvancılıkla uğraşan köylüler 40 lira maaşla çoban bulamayan bazı köylüler, hayvanlarını satma kararı aldı.

SON DAKİKA

Erzincan’ın Kemah ilçesinde koyun sürüsüne yıldırım isabet etmesi sonucu 51 küçükbaş hayvan öldü. İşte detaylar...

SON DAKİKA

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı kırsalda yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği bölgede 140 küçükbaş can verdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, “Kentte 115 bin hayvan kurbanlık için hazır halde bulunuyor. Türkiye'nin çeşitli...

YAŞAM

Ayvalık ve Gömeç Ziraat Odaları Başkanı Hasan Baysal, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satın alacak vatandaşların dikkat etmesi gerekenlere dikkat...

GÜNCEL

Batman'da, 'Anadolu semenderi' olarak bilinen ve aynı zamanda nesli tükenme tehdidi altındaki sarı benekli semender görüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son iki ayda bin 116 ihbarı değerlendirerek, 323 hayvanın da bakımı tamamlandı.

Diyarbakır’da kendisi ve iki kızıyla vegan olan Elida Zerri, veganlığın aslında insanların doğasında olduğunu, insanların baskıyla ete yöneldiğini savundu.

Diyarbakır’da bir dönemler Kasaplar Derneği Başkanı olan Seyhan Yahşi, görevinden halk sağlığı düşünülmüyor diyerek istifa etmiş.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, İlaçlama Birimi ile Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.