Büyükşehir Belediyesinin çevre temizliği için 5 Haziran’da başlattığı “Amed’i Seviyorum, Kirletmiyorum” kampanyası çerçevesinde park ve bahçelerde halkla buluşmalar sürüyor. Parklarda dinlenen halkla yüz yüze yapılan sohbetlerde ekolojik dengenin korunması ve çevrenin temiz tutulması konusunda duyarlılık isteniyor.  Sur ilçesinde bulunan Millet Bahçesinde dün akşam yürütülen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, daire başkanları ile meclis üyeleri katıldı. 

Diyarbakır Sinek Çayı nerede ve nasıl gidilir? Diyarbakır Sinek Çayı nerede ve nasıl gidilir?

Millet Bahçesini iki kolda gezen eş başkanlar, sosyal farkındalık yaratmak amacıyla yurttaşlara çöp poşeti dağıttı. Eş Başkan Hatun, parkta dinlenen yurttaşlarla sohbet etti, talep ve çözüm önerilerini dinledi ve çöp poşeti dağıtarak temizlik konusunda hassasiyet istedi. 

EŞ BAŞKAN HATUN: PARKTAKİ İŞGALLERİ KABUL ETMEYECEĞİZ
Parkın tabiatına aykırı bir şekilde kimi şahıslarca açılmış işletmelerin varlığına dikkati çeken Eş Başkan Hatun, hem işgal durumu hem de Dicle Nehri Vadisi’nin statüsünü bozan hususlarının kabul edilmeyeceğini söyledi. Hatun, doğayı temiz tutup koruyacaklarını belirtti. 

"GENÇLER KENTİ SAHİPLENİYOR"
Parktaki gençlerle yakından ilgilenen Hatun, gençlerin bulunduğu banklarda oturarak gitar eşliğinde seslendirilen şarkıları dinledi. Hatun, gençlerin kenti sahiplendiğini dile getirerek, “Gençler sizden ricamız, sadece yere çöp atmamak değil, atanları da uyarma göreviniz var” dedi.

"AĞAÇLAR KESİLMEYECEK"
Yurttaşlar, “Millet Bahçesindeki yolun trafiğe kapatılması, araçların hız yapmaması, yüksek sesle müzik dinlenilmemesi, çevrenin çöplerden arındırılması ve ilaçlama” gibi taleplerini yerinde ilgili birimlere aktararak, çözülmesini istedi. Hatun, çocukların “ağaçlar kesilmesin” isteğine ilişkin de, “Biz yönetimde olduğumuz müddetçe hiçbir ağaç kesilmeyecek” diye konuştu. 

YURTTAŞLAR MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ
Yurttaşlar, kayyım yönetiminden sonra kentte yaşanan değişimler için memnuniyetlerini dile getirerek, Eş Başkan Hatun’a teşekkür etti.

Kaynak: Bülten