Yenişehir’deki Sakatatlar Çarşı’nın karşısında bulunan bir sokakta ağustos ayında kırılan kanalizasyon borusunu değiştirme sırasında DİSKİ ekiplerince sökülen kaldırım taşlarının yerine döşenmesi için Mücadele gazetemizin 18 Eylül'de, “Diyarbakır’da ‘kaldırım taşı’ çilesi”  ve 26 Ekim'de de “Diyarbakır esnafı belediyenin işini yaptı” başlıklı iki haberinin ardından Yenişehir Belediyesi ekipleri ancak harekete geçebildi.

MAĞDUR OLAN ESNAF KENDİSİ DÖŞEMİŞTİ

Gazetemize ilk açıklamasında; 3 gün içinde gelip kaldırım taşlarını döşeyeceklerini dile getiren Yenişehir İlçe Belediyesi’nin kendilerini oyaladığını ve bu nedenle vatandaşların mağduriyet yaşadığını öne süren kasap Tekin Nemutlu, ikinci açıklamasında ise; DİSKİ ekiplerince sökülen ve çağrılarına rağmen bir daha yerine döşenmeyen kaldırım taşlarının kum kullanılmadan gelişigüzel döşediklerini ifade etmişti.

GEÇ DE OLSA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi Diyarbakır’ın en büyük mahallesi bölünüyor mu? Valilik karar verdi

Mücadele gazetemizin farklı tarihlerde yaptığı haberlerden sonra ancak harekete geçen çevredeki esnafların talep ve çağrılarına rağmen kaldırım taşlarını yerine aylarca döşemeyen Yenişehir İlçe Belediyesi, söz konusu sokakta geçtiğimiz günlerde ancak yeni çalışma başlatabildi. 

ESNAFTAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Yağışlar nedeniyle su birikintisi ve çamur oluştuğu için sokaktaki kaldırım taşlarını kendileri döşemek zorunda kalan çevredeki esnafın sesini bu kez duyan Yenişehir İlçe Belediyesi, esnafın kum kullanmadan gelişigüzel döşediği kaldırım taşlarını sökerek bu kez düzgün bir şekilde yaptı. Yenişehir İlçe Belediyesi’nin yapması gereken işi mağduriyetlere neden olduğu için kendilerinin yapmak zorunda kaldığını dile getiren çevredeki esnaf, çalışmalarından ötürü Yenişehir İlçe Belediyesi’ne teşekkür etti.

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın