Diyarbakır’ın projesi Türkiye 3’üncüsü oldu! Bakanlıktan ödül Diyarbakır’ın projesi Türkiye 3’üncüsü oldu! Bakanlıktan ödül

Süper Lig’in efsane kulüplerinin birbiri ardına küme düşmeleri, yine de özlemle beklendiği gerçeğini değiştirmiyor. Diyarbakırspor’da bu efsane kulüpler arasında yerini alırken bizlerde derleme haberlerimize devam ediyoruz.
Trabzonspor’un en kötü sezonlarından birisinde kalesini koruyan Osman Kurtuldu’yu inceleyeceğiz. Peki Osman Kurtuldu kimdir? Osman Kurtuldu hangi kulüplerde futbol oynamıştır? Gelin birlikte bakalım…

Osman Kurtuldu


TRABZON’DA ESEMEDİ DİYARBAKIR’A GELDİ
1981 yılında Trabzon’un Akçabat ilçesinde dünyaya gelen kaleci Osman Kurtuldu, yine memleketinde futbol kariyerine başladı. Akçabaat Sebatspor’un üst liglerde performans gösterdiği yıllarda kalesini koruyan Kurtuldu, 1999-00 sezonunda kariyerine ilk adımlarını attı. Genç yaşına rağmen gösterdiği performansıyla dikkatleri çeken Kurtuldu, hayali olan Trabzonspor’dan teklif aldı ve imzasını attı. Ancak Trabzonspor’da kalede dişli rakipleri vardı. Bülent Ataman ve Metin Aktaş gibi isimlere karşı formayı almak neredeyse imkansızdı. Yine de buna rağmen forma şansı bulan genç kaleci, Trabzonspor o sezonu küme hattında geçirdiği için çok karşılaşmaya çıkamadı. Trabzonspor ise yalnızca üç puanla ligde kalmayı başardı. Sonraki sezon da efsane kaleci Michael Petkovic’in gelmesiyle kaleyi koruma hayalini kurmak bile Osman Kurtuldu için imkansız hale geldi.


OSMAN KURTULDU YUVAYA GERİ DÖNÜYOR
Trabzon serüveni başarısız geçen Kurtuldu, yuvasına geri dönerek Akçaabat Sebatspor’a imza attı. Ancak burada da işler istediği gibi gitmeyen Kurtuldu, Petar Milosevski’nin gerisinde kalarak yedek kaleci oldu. Ayrıca kulübü bu sezonda kümeye düştü. Kadrodaki birçok ismin kulüpten ayrılması üzerine Osman Kurtuldu as kaleci olma hayalleri kurarken bu kez de Hasan Sönmez as kaleci oldu Kurtuldu kulübün ikinci kalecisi olarak yerini aldı. Akçaabat Sebatspor 2.Lig’de de kümeye oynadı ancak kıl payı ligde kalmayı başardı. Sonraki sezonu da Akçaabat Sebat’ta geçiren kaleci bu kez de Emrehan Ceylan’ın yedeği olarak performans göstererek bir sezonda on karşılaşmaya çıktı. A. Sebat bu sezon kümeye düştü Osman’da Kurtuldu Giresunspor’a imza attı. Kaleci uzun bir performans geçirmeden yıllarca formasını terleteceği Diyarbakırspor’a imza attı.


OSMAN KURTULDU DİYARBAKIRSPOR’DA
2008-09 sezonunda Diyarbakırspor’a imza atan Osman Kurtuldu, Atilla Koca ve Fevzi Tuncay gibi deneyimli kalecilerin yedeği olarak başladı. O sezon Diyarbakır’da yalnızca bir karşılaşmaya çıkan Kurtuldu, kulüple birlikte şampiyonluk yaşayarak Süper Lig’e çıkmayı başardı. Osman’ın yüzü Süper Lig’de bir kez daha gülmedi.
Diyarbakırspor Süper Lig’e çıkınca Fevzi Tuncay ve Atilla Koca kulüpten ayrılırken yerlerine yeni kaleciler geldi. Rorys Aragon, Gökhan Tokgöz ve eski kulüp arkadaşı Metin Aktaş imza attı. Osman Kurtuldu bu sezonda bu kalecilerin oldukça gerisinde yer alarak yalnızca iki karşılaşmaya çıktı. Diyarbakırspor’un Süper Lig macerası bir sezon sürdü ve küme düştü. Kadrodaki bütün kaleciler gidince ilk kez as kaleci olmayı başaran Osman Kurtuldu, bu sezon Diyarbakırspor formasıyla 16 karşılaşmaya çıktı. Yedeğindeyse genç kaleci Korcan Çelikay vardı. Diyarbakırspor’un bir galibiyet alarak kümeye düştüğü sezonda en farklı mağlubiyetini Samsunspor’a karşı alan kulübün kalesinde Osman Kurtuldu yer alıyordu. Kulüp bir kez daha küme düşmüştü.


HERKES GİTTİ OSMAN KALDI
Diyarbakırspor artık 2.Lig’e düşmüş burada da başarılı bir performans ortaya koyamadan kümeye düşmüştü. Osman Kurtuldu birçok futbolcunun kulüpten ayrılmasına rağmen kendisi Diyarbakırspor’da kaldı. Bu sezon kulüpte 30 karşılaşmaya çıkan oyuncu, üç yıl kaldığı kulüpte toplamda 50 karşılaşmaya çıktı. Diyarbakırspor’sa Süper Lig’den üçüncü lige kadar gerilemiş, bütün kadro gitmişti. Son sezonda Osman Kurtuldu’da transfer olmuş ve Sarıyer’e gitmişti. Diyarbakırspor bir kez daha küme düşmüştü o sezon.


DİYARBAKIRSPOR’A VEDA
Kulüp kariyerinde en fazla formasını terlettiği Diyarbakırspor’a veda eden kaleci, Sarıyer’e imza attı. Kısa süreliğine Kartalspor’a giden kaleci tekrar Sarıyer’e dönerek toplamda üç yıl kadar burada oynadı. 2015-16’da Nazilli Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Bugsaş Spor son olarak da Yeni Orduspor forması terleten kaleci burada kulüp kariyerini noktaladı.
Futbol kariyerinde profesyonel anlamda en fazla karşılaşmaya çıktığı kulüp Diyarbakırspor olan tecrübeli kaleci, yıllarca gittiği kulüplerde yedek kaleci olarak görev yaptı. Futbol kariyeri boyunca kırmızı kart görmeden oynadı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler