9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Diyarbakır’a akın etti. 4 günlük bayram sona ererken 9 günlük tatil ise devam ediyor. Her yıl yüzbinlerce ziyaretçi akınına uğrayan Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistler lezzetli yemeklerine ve tarihine adeta aşık oldu.

Diyarbakır'ın Renkli Sokakları Turistleri Büyülüyor

Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor Diyarbakır’da azmin hikayesi: Engelli vatandaş simit satarak 5 kardeşini okutuyor

TARİHİ SUR İLÇESİ SESSİZLİĞİNİ KORUDU
Türkiye’nin en sıcak illerinden bir olan Diyarbakır’da kavurucu sıcaklıklar baş gösteriyor. Kurban Bayramı’nda öğlen vakitlerinde kalabalıktan adım dahi atılmayacak tarihi Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi sessizliğini korudu. Özellikle bayramda bu yılın en sıcak günleri yaşandı. Sıcaklık 43 dereceye kadar çıktı. Turistler Diyarbakır’ı ve tarihini çok severken sıcağını ise sevmediklerini söylediler. 

Diyarbakır Hz. Süleyman Fotoğraf Bayram

BU ŞEHRE AŞIK OLMAMAK İMKANSIZDIR
Yerli ve yabancı turistler kavurucu sıcaklıkta çıkmak yerine akşam vakitlerinde gezme fırsatı yakalayabildiler. Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistler Diyarbakır halkının bu sıcağa nasıl dayanabildiğine şaşırıp tebrik etti. Mücadele’ye konuşan Eskişehir’den gelen yerli bir turist, “Diyarbakır medeniyetin başkentidir. Daha önce Diyarbakır’a çok gelmek istiyordum fakat bir türlü kısmet olmadı. Şuan Diyarbakır’a geldik çok mutluyuz. Atandığımda ilk tercih yerim burası olacak. Diyarbakır sosyal medyadan anlatılanlar ile yakından uzaktan alakası yoktur. Diyarbakır halkının misafirperverliğini hiçbir yerde göremezsiniz. Bu şehirde adeta tarih fışkırıyor. Bu şehre aşık olmamak imkansızdır” Diye konuştu.

Diyarbakır Surları Fotoğraf Bayram

BAYRAM BİTTİ MEMLEKETLERE DÖNEMEYE BAŞLANDI
4 günlük Kurban Bayramı sona ererken bazı vatandaşlar yavaştan memleketlerine dönemeye başladı. Bazı turistler ise 9 günlük tatilini son gününe kadar değerlendirip tatilin tadını çıkarmak istedi.

Muhabir: Abdullah AKYOL