Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar’ın açıklaması şöyle: “Tarih boyunca kültürle, medeniyetle ve kardeşlik duygularıyla yoğrulmuş kadim şehrimiz Diyarbakır’da köklü yükseköğretim kurumlarımızdan Dicle Üniversitesi’nin Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldık.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, dünyanın en etkili kaçıncı üniversitesi? Diyarbakır Dicle Üniversitesi, dünyanın en etkili kaçıncı üniversitesi?

Yükseköğretim Kurulu olarak üzerinde en fazla durduğumuz konulardan biri mikro yeterliliklerdir. Bu konuda Avrupa’da en önde olan ülkelerden biri Türkiye’dir. Önümüzdeki dönemde mikro yeterlilikler konusunu çok daha ileri noktaya taşıyacağız.

Yükseköğretimde kalite, üretkenlik ve mükemmelliğin sağlanması için yükseköğretim kurumlarının kalite süreçlerini tamamlamayı, akademik standartlarını ve çıktılarını dünyanın en iyileri arasına taşımayı hedefliyoruz.

Doktora programı açmak üzere başvuran üniversitelerimize akredite programa sahip olma şartı getirdik. Fakülte, yüksekokul, enstitü, araştırma ve uygulama merkezi gibi birimlerin kurulmasını da akreditasyon şartına bağlamak üzere bir çalışma yürütüyoruz.

Üniversitelerimizi; araştırma, proje, bilimsel çalışma, nitelikli akademik yayın, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk ve diğer alanlarda kendilerini geliştirmelerinin yanında güçlü yönlerini öne çıkaracak şekilde ihtisaslaşması ve farklılaşması yönünde teşvik ediyor ve destekliyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi