Mücadele’nin 11 Ağustos 1964 tarihli haberine göre, Kıbrıs'ta yaşanan olaylar, Diyarbakır'da büyük yankı uyandırmış. Diyarbakır Valisi ise, Kolordu Kumandanı ile önemli bir görüşme gerçekleştirmiş. İşte arşiv haberi:

"Kolordu Kumandanı Nusret Bulca ile görüşen Vali Namık Kemal Şentürk, gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine, 'İskenderun'dan yeni dönen Nusret Paşa'yı ziyaret ettim.' dedi.

Kıbrıs'ta önemli meseleler bütün dünyaya tesir ederken, şehrimizde de yüksek rütbeli sivil ve resmi erkan, Kıbrıs ile ilgili olarak görüşmelerde bulunmakta ve toplantılar tertip etmektedir.

Kıbrıs meselesi bilhassa ani olarak jetlerimizin Kıbrıs'a hücum edip ortalığı dehşete düşürmesi Diyarbakır'da bir bomba tesiri yaratmış, halk radyo dinlemek için grup grup yolları istila etmiştir. Radyonun ajans vereceği zamanlar, herkes radyonun başında Kıbrıs'taki olayları, jetlerimizin haklı davamıza gösterdikleri sabır sonra da kahramanlıklarını işitmek için radyo dinleyişleri, herkesin Kıbrıs'ta olan olayları ne kadar fazla ilgilendikleri ve heyecanlarını göstermektedir. Dün İskenderun'dan dönen Kolordu Kumandanı Sayın Nusret Bulca’yı ziyaret eden Valimiz Sayın Namık Kemal Şentürk'ün ziyareti, Kıbrıs meselesinde yüksek rütbeli sivil ve subayların ne kadar fazla alakalındığını apaçık belli etmiştir.

Dün saat 12.00 sıralarında Nusret Bulca ile on beş dakika kadar görüşen Namık Kemal Şentürk, gazetemiz temsilcisinin, “Kıbrıs ile ilgili olarak ne konuştunuz?” sorusuna, “İskenderun'dan yeni dönen Nusret Paşa ile bir müddet görüştük. Kendisiyle sıkı işbirliği yapıyoruz. Diyarbakır Kara ve Hava Kuvvetleri alarm vaziyetindedir. Yerleri belli değildir. Sadece Diyarbakır dışına çıkarılmışlardır.” demiştir.”

Diyarbakır’da bir zamanlar köydü! Şimdi ilçe statüsünde Diyarbakır’da bir zamanlar köydü! Şimdi ilçe statüsünde

İşte haber:

Muhabir: Devrim AKTÜRK