Mücadele Gazetesi’nin 13 Mayıs 1977 tarihli haberinde, kardeşi kayıplara karışan bir garson kardeşini bulana ödül vereceğini duyurmuş. İşte haber:

Diyarbakırlı garson kardeşini bulana ödül verecek

Diyarbakır’daki turistik lokantalardan birinde garson M. Zihni Karaman, 1 ay önce evden çıkıp bir daha dönmeyerek kayıplara karışan 16 yaşındaki kardeşi Şafi Karaman’ı bulana maaşını vereceğini söyledi.

Diyarbakır’da turistik tesisin camını indirmişler! Diyarbakır’da turistik tesisin camını indirmişler!

Kardeşinin kendisi gibi bir lokantada komi olarak çalıştığını ve evden işe gitmek üzere ayrıldığını söyleyen M. Zihni Karaman, kardeşini bulabilmek için başvurmadık yer bırakmadıklarını da belirterek şöyle konuştu:

“Kardeşimi iş yerinden sorduk. Oraya da uğramamış. Nereye gittiğini başına bir iş gelip gelmediğini merak ediyoruz. Annem yemeden içmeden kesildi. Tanıdıklar, akrabalar onu her yerde arıyor ancak aradan bir ay geçmesine rağmen izine rastlamadık. Kardeşimi bulana veya yerini söyleyene bir aylık maaşımı vereceğim. Kardeşimiz bizim hasretimize bir ay dayanamaz. Onu mutlaka kandıranlar vardır. Hiç olmazsa sağlık haberini alabilsem annemi teselli edebilirim”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER