15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. M. Siraç Özerdem, Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışı, üniversitenin Konservatuvarı tarafından sunulan müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi ile başladı. Ardından Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, açılış konuşmasını yaparak yeni öğrencilere üniversite yaşamına dair bilgiler verdi.

REKTÖR ERONAT: DİCLE ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE’NİN NİTELİKLİ ÜNİVERSİTERİNDEN
Yeni eğitim ve öğretim yılı için kendisinin de öğrenciler kadar heyecanlı oluğunu dile getiren Rektör Eronat, Edebiyatçı bir akademisyen olarak kelime kapasitesini arttırmanın ve iletişimi iyi kullanmanın önemine değindi. Üniversite öğrencilerine öğrenme becerileri, teknoloji kullanımı ve meslek yetkinlikleri üzerine tavsiyelerde bulunan Rektör Eronat, Dicle Üniversitesi’nin Türkiye’nin alanında nitelikli akademik personele ve modern alt yapıya sahip bir Üniversite olduğunu söyledi ve öğrencilere kendilerine sunulan tüm bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Dicle Üniversitesi önemli kongreye ev sahipliği yapıyor Dicle Üniversitesi önemli kongreye ev sahipliği yapıyor

Rektör Eronat, konuşmasında Diyarbakır şairlerinin dizelerine yer vererek, başarının temel noktasında iletişimin olduğunu ve her insanın bir dünya olduğunu, Dicle Üniversitesini tercih etmelerinden dolayı öğrencileri tebrik etti, eğitim-öğretim ve kariyer hayatlarında başarılar dileğinde bulundu.

Dicle Üniversitesi Açılış Ders

ONLİNE SUNUMLAR İLE GÜN SÜRECEK
Program, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Işık Yeşim Erdamar, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hacı Cebe, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatih Selim Erdamar, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mehmet Ali Esmer, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, Erasmus Ofisi Öğretim Görevlisi Serkan Ekmen, Kütüphane ve Dökümantosyon Daire Başkanı Ersen Murat Ateşal’ın birimlerini tanıttığı açılış programı online sunumlar ile iki gün sürecek.

ÖĞRENCİLERE BİLGİLER VERİLECEK
Üniversite yaşamına adım atan tüm yeni öğrencilerine akademik ve sosyal yaşama dair bilgilendirmelerin yapılacağı ve adaptasyon sürecine katkı sağlayacağı program ile bölüm tanıtımları, dersler, eğitim ve sınav yönetmeliği hakkında yeni öğrencilere bilgiler verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi