Mücadele Gazetesi’nin arşivi bir dönemin karanlık yüzünü aydınlığa çıkardı. Bundan 59 yıl önce, tarihler 30 Aralık 1965’i gösterdiğinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki genelevlerin, mahallelilerin huzurunu kaçırdığı ortaya çıktı. İşte, Mücadele Gazetesi’nin arşiv haberi:

“Genelevler şehir dışına çıkarılmalıdır

Evlerin bulunduğu semtte huzur diye bir şey kalmamıştır. Şehrimizin tam göbek yerinde bulunan genelevler, Kore ve Çukur mahalle sakinlerinde huzur ve emniyet diye bir şey bırakmamıştır.

Bakan Diyarbakır’a gelmiş geceyi bu köyde geçirmiş! Bakan Diyarbakır’a gelmiş geceyi bu köyde geçirmiş!

Sabahtan akşama kadar ve akşamdan sabaha kadar, günün her saatinde sokaklar giden gelen sarhoşlarla dolmakta bıçaklı silahlı kavga yapılmaktadır.  Fatih Paşa Mahallesi’nden Çukurmahalle, Kore ve Arapşeyh Mahallelerine kadar buralarda oturan hiçbir vatandaş kendini huzur ve emniyet içinde hissetmemektedir.  Yine bu mahalle sakinleri gece bir mesele çıkar korkusuyla dışarı çıkamamaktadır. Zira sokaklar, genelevlere gidip gelen sarhoşlarla doludur ve bunlar her an hadise çıkarabilirler.

Belediye başkanımız daha geçen sene bir sorumuza karşılık, Genelevlerin şehir dışına çıkarılmaları meselesi üzerinde önemle durduğunu, uygun bir yer buldukları takdirde, genelevleri derhal şehir dışına çıkaracaklarını ifade etmişlerdi. Başkanın bu sözünü hatırlatırız. Evlerin yakınında oturan vatandaşı huzura kavuşturmak için genelevler şehir dışına çıkarılmalıdır.”

İşte haber:

Muhabir: Devrim AKTÜRK