Diyarbakır’a yaz döneminin gelmesi ile beraber bugün en fazla Hollanda’dan ziyaretçi gelirken bir dönemler daha çok Fransa ve Belçika’dan gelenler çokmuş. İşte Mücadele’nin 3 Eylül 1974 tarihli haberi:

“Bölgeyi Gezen turistlerin çoğu Fransız ve Belçikalı
Diyarbakır’ı bu yaz 15 bin turist gezdi
Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır bölgesini bu yaz yaklaşık olarak 15 bin turist gezmiştir. Diyarbakır’ı gezen turistlerin çoğunluğunun Fransız olduğunu belirten Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Bölge Müdürlüğü yetkilileri geçen yıla oranla bu yıl daha az sayıda turistin bölgeyi gezdiğini açıklamıştır.

Akaryakıta yapılan son zamların turist akınını büyük ölçüde etkilediğini belirten Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Bölge Müdürlüğü yetkilileri akaryakıtlara zam yapıldıktan sonra arabalı turist sayısında bir azalma olduğunu açıklamış arabalı turistlerin yerine bölgeye guruplar halinde turistlerin geldiğini ifade etmişlerdir.

Diyarbakır’ı Tanıtma ve Turizm Derneği ve Turizm Bölge Müdürlüğü yetkilileri Diyarbakır’da tarihi surlara gerekli önemin verilmemesinden de yakınmış özellikle turistlerin uğrağı haline gelen tarihi burçların restore edilip temiz tutulması gerektiğini öne sürmüşlerdir. Diyarbakır’da 82 tarihi burçtan şimdiye kadar sadece birinin restore edildiğini belirten Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Bölge Müdürü Şeref Eğilli seçim arifesinde Surlara yazılan yağlı boya seçim sloganlarının da belediye tarafından silinmesi gerektiğini açıklamış ancak bütün uyarıların Belediyece önemsenmediğin öne sürmüştür.”

Diyarbakır'ın bu ilçesi adını çeşmeden alıyor! İşte tarihi Diyarbakır'ın bu ilçesi adını çeşmeden alıyor! İşte tarihi

İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER