Diyarbakır Dağkapı Meydanındaki saat kulesi ne zaman yapıldı? Diyarbakır Dağkapı Meydanındaki saat kulesi ne zaman yapıldı?

Mücadele Gazetesi 10 Mayıs 1977 tarihli arşiv haberinde Diyarbakır’a gelen turistler önce dövülmüş sonrada soyulmuşlar. İşte haber:

“Diyarbakır Silvan karayolunda soyularak dövülen turistler araçlarını gümrüğe terk ederek İngiltere’ye döndü

Bir süre önce Diyarbakır’ın ilçesi Silvan merkezinden çıkışta yol kenarında Volkswagen NYE-411 P nolu minibüsün içerisined uyurken kimlikleri meçhul şahıs ve şahıslarca silah tehdidi ile soyularak dövülen İngiliz uyruklu Miss Maria Elizabeth (19), Mr. Anthoney Marcp Pyane (20) ve Mr. Peter Charles (20) doğumlu turistler önceki gün tedavi gördükleri Diyarbakır Tıp Fakültesi Numune hastanesinden taburcu olarak Diyarbakır Gümrük İdare Amirliğine başvurup araçlarını Türk hükümeti yetkililerine terk ederek yurt dışına gideceklerini açıklamışlardır.

Bu arada kimliği meçhul şahıs ve şahıslarca soyularak dövülen turistlerden kolu kırılan Mr. Peter Charles, “Bir kendini bilmezin harekete Türkiye’ye mal edemeyiz. Ancak bunun yanı sıra çok kişiden gördüğümüz misafirperverlik unutulmaz. En kısa zamanda tekrar Türkiye’ye dönerek Gümrüğe emanet olarak bıraktığımız arabamızı alacağız” demiştir.”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER