Mücadele’nin 25 Ekim 1974 tarihli arşiv haberinde vatandaşlar Amazon filmini beklerken filmin yayınlanmayacağı haberi gündemde yerini almış. İşte haber:

TRT Diyarbakır Televizyonu Amazonlar Filmini Yayınlayamayacak

Diyarbakır bu sorunu yaşayınca tam bir kamyon gelmiş! Diyarbakır bu sorunu yaşayınca tam bir kamyon gelmiş!

TRT Diyarbakır televizyonunun Ankara Televizyonunda gösterildiği için soruşturma açılan Amazonlar filmini yayınlayamayacağı öğrenilmiştir.

Alınan bilgilere göre Ankara Televizyonunda gösterildikten sonra paket olarak Diyarbakır’a gönderilmesi ve Diyarbakır TV’sinde yayınlanması beklenen Amazon filmi için Adalet Bakanlığı müstehcen bulduğu gerekçesi ile TRT yetkilileri hakkında soruşturma açmıştır.

Adalet Bakanlığı önceki gece TV’de gösterilen ve Amazon vahşilerini konu alan belgesel filmin müstehcen olması nedeniyle TRT sorumluları hakkında soruşturma açılması için Ankara Cumhuriyet Savcılığına emir vermiştir.

Adalet Bakanlığı Basın ve Halkla ilişkiler Müşavirliği bu konuda şu açıklamayı yapmıştır.

22 Ekim 1974 günü saat 22.35’te televizyonda gösterilen Amazon vahşilerini konu alan belgesel filmin müstehcen olması nedeniyle Bakanlığımız tarafından Ankara Cumhuriyet Savcılığına Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ilgilileri hakkında soruşturma açılması için gereken emir verilmiştir”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER