Kıbrıs Harekatı’na katılmak için binlerce Diyarbakırlı gencin de başvuru yaptığını biliyor musunuz? 15 Ağustos 1974 tarihli Mücadele’nin arşiv haberine göre,

Silvan, Lice, Kulp ve Ergani’de Yüzlerce Öğrenci Kıbrıs’a Gitmek İçin Askerlik Şubesine Başvurdu

Cenevre Konferansının önce ki gece dağılması ve Kıbrıs Barış Harekatının yeniden başlaması üzerine Türkiye’de gençler Kıbrıs’a gönüllü gitmek için askerlik şubelerine başvurmaya başlamış bu arada Diyarbakır’ın Silvan, Ergani ilçelerinde de yüzlerce öğrencinin askerlik şubelerine başvurarak Kıbrıs’a gönüllü gönderilmek istedikleri öğrenilmiştir.

İlginç olay Diyarbakır’da yaşanmış şahıs tutuklanmış! İlginç olay Diyarbakır’da yaşanmış şahıs tutuklanmış!

Alınan bilgilere göre Cenevre Konferansının önce ki gece saat dört sıralarında dağılmasından sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden Kıbrıs’ta barış harekatına geçtiği haberi Diyarbakır ve ilçelerinde işitilmesi üzerine sabahın erken saatlerinde yüzlerce genç askerlik şubelerine başvurarak Kıbrıs’a gönüllü gitmeye hazır olduklarını bildirdikleri öğrenilmiştir. Alınan bilgilere göre Diyarbakır’da 10 bine yakın öğrenci de dün sabahtan itibaren yer yer gösteri yapmış Rum ve Yunan kuvvetlerine karşı Kıbrıs’a gidip Türk Silahlı Kuvvetleri yanında omuz omuza savaşmaya hazır olduklarını belirtmiştir.”

İşte haber:

Muhabir: Onurcan GÜLER