Diyarbakır’a ilk defa gelmiş: Büyük ilgi görmüş Diyarbakır’a ilk defa gelmiş: Büyük ilgi görmüş

Mücadele’nin 1 Ekim 1974 tarihli arşiv haberine göre, dönemin Diyarbakır Ülkü Ocakları’na emniyet tarafından baskın yapılmış. İşte bir dönemler Diyarbakır gündemi:

“Ülkü Ocakları Diyarbakır Şubesine Baskın Yapıldı

Ülkü Ocakları Diyarbakır Şubesine önce ki ge ce baskın yapıldığı öğrenilmiştir. Alınan bilgilere göre, önce ki gece saat 10.30 surlarında Kıbrıs Caddesi üzerinde ki bir sokak ta bulunan Ülkü Ocakları Diyarbakır Şubesine baskın yapan kimliği henüz tespit edilemeyen bir gurup gencin derneğin cem ve çerçevelerini kırıp kayıplara karışmışlardır.

Bu konuda bilgisine başvurduğumuz Emniyet Müdürlüğü Birinci Şube yetkilileri haberi doğrulamış ancak durumun bir iddia şeklinde olduğunu belirtmiştir. Olay yerinde gerekli incelemelerin tamamlandığı belirten Emniyet Müdürlüğü Birinci Şube yetkilileri faillerin henüz yakalanmadığın öne sürmüştür.

Öte yandan öğrenildiğine göre, önce ki gece Kıbrıs Caddesi üzerinde sağcı ve solcu tabir edilen iki gurup genç arasında meydana gelen çatışmada iki kişinin baş ve kolundan hafif şekilde yaralandığı özellikle Ülkü Ocakları Derneği Diyarbakır Şubesine yapılan baskın sırasında belli olmayan bir gurup taraflısı bir genç tabanca ile üç el ateş etmiştir. Aslan Palas yakınlarında meydana gelen patlama civar kahvelerden duyulmuş ve şehrin Kıbrıs Caddesi kesiminde panik yaratmıştır”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER