6 Ağustos 1974 tarihli Mücadele arşiv haberinde, Süleyman Demirel’in Kıbrıs Harekatını protesto edişi Diyarbakır’da vatandaşları bir hayli üzmüş. İşte haber:

Diyarbakır'da herkes bu filmi beklemiş yayınlanmamış: Soruşturma açılmış Diyarbakır'da herkes bu filmi beklemiş yayınlanmamış: Soruşturma açılmış

“Demirel’in Kıbrıs Barış Harekatı Konusunda Hükümeti Eleştirisi Diyarbakır’da Üzüntü İle Karşılandı

Adalet Partisi Genel Başkanı ve Isparta Milletvekili Süleyman Demirel’in Kıbrıs Barış Harekatı konusunda hükümeti eleştirisi Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da şiddetle kınanmıştır.

Hükümetin, iç politikada ki başarısızlığını dıştaki başarıyı kendisine mal ederek örtmek istediğini belirten Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel’in eleştirisi Diyarbakır’da birçok aydın çevre tarafından şiddetle kınanmış protesto edilmiştir. Hükümetin tam bir dayanışma içinde çalıştığını ve millet olarak tam bir birlik ve beraberlik içinde olduğumuz bugünlerde tüm siyasi partilerimiz hem fikir olurken AP Genel Başkanının haksız eleştirisi Diyarbakır’da çoğunluk halkı da büyük çapta üzmüştür.”

İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan GÜLER