Meyve Veren Ağacı Taşlarlar -2

     Binali Yıldırım Resmi Web Sayfasına göre bakanlık görevleri sırasında gerçekleştiği önemli projelerden bazıları aşağıdaki gibidir:

 

     2003 – 2013 yılları arasında 17.500 km bölünmüş yol inşaatı

2002 yılında 26 adet olan aktif havalimanı sayısının 55’e çıkarılması

     Ankara – Eskişehir, Ankara – Konya, Ankara – İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri

     Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ilebirbirine bağlanması,

     İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbine bağlayacak olan Avrasya Tüneli

     3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü)

     İstanbul – İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü

     1213 km Yüksek Hızlı Tren demiryolu hattı inşaası, 9350 km konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi

     Avrupa’nın en büyük konteyner limanlarından biri olan Çandarlı Limanı

     Dünya’nın en büyük havalimanlarından biri olacak olan İstanbul 3. Havalimanı

     Dünyada %5 büyüyen havacılık sektöründe Türkiye’de %15 lik büyüme

     Şimdi gelelim pirincin taşlarını ayıklamaya. Başbakanımızın mensup olduğu partiyi seven var, sevmeyen var, yada Binali Bey’in başbakan olmasını kabullenenler var, kabullenmeyenler var. Peki ne olacak. Tabii ki yapılanlar ezelden beridir belli, hep aynı durumlar yaşanıyor.  Başbakanımızın mevcut eksik yönleri ve artı yönleriyle, yine başbakanımızdan yana taraftarı olanlarla ve taraftarları olmayanlar, burada karşı karşıya gelir ve misilleme taşlanmaya başlanır. En küçük boşluk yada kinin hayatındaki en küçük eksikliği göz önünde bulundurularak, onu kişiye karşı kötü olarak kullanılır. Bütün bu davranışlar sonucu, iyi ve ya kötü olarak başbakanımız taraftarlar nezdinde değerlendirilir. İktidardan yana olanlardan sorun yok onlar zaten başbakandan yanadır. Fakat karşıt guruplar ortalığı karıştırmak için pek çok bahanelerle, başarıları sabote edebilir ve işi karıştırabilirler.

     Boşuna atalarımız dememiş “meyve veren ağaç taşlanır” diye. Halbuki  hayatında başarılı olamayanlar kolay kolay bir yere gelemezler. Gelenleri de, geldikleri konumlarından dolayı tebrik etmek düşer bize. Gerçekçi olmak ülke menfaatlerini ve çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak demektir. İnsanlar sırf egolarını tatmin etmek için, birinin konumu ve yaptıklarına kolay bir şekilde dil uzatılmamalı ve sistem çarkının acımasız tarafıyla, hayatında başarı elde etmiş ve görevlerinde zirveye çıkmış kişileri harcamamalıdır. Hayat kısa ve zaman su gibi akıp geçmektedir. Bugün söyleyeceklerimiz yarın önümüze engel olarak çıkabilir. Kendimizi söylediklerimizin içinde bulabiliriz. Hayat yanılgılarla doludur. Her yanılgı kişiye ders vermeli ve ustalık mertebesine çıkarmalıdır.

     Unutulmamalıdır ki zaman gidenleri geri getirmiyor ve gerçek başarı kolay kazanılmıyor.

     Her başarıya karşı bir düşman vardır.