Kültür Yolu Festivali kapsamında Diyarbakır’a gelen Coşkun Aral'la söyleşi gerçekleştirdim, ödül törenine katıldım.

Kültür Yolu Festivali kapsamında Güzel Aşklar Diyarında, Diyarbakır Müzesinde foto muhabiri, savaş muhabirliği,haberci, sağlam bir bilgi toplayıcı, bir gezgin aynı zamanda Foton Derneği Başkanı olarak tanıdığımız Coşkun Aral'la söyleşi gerçekleştirdik.

Neredeyse adım atmadığı ülke yok gibi. Bu sebeple çok geniş bir yelpazede ve farklı kültürlerin geleneklerini, anekdotlar ile süsleyerek anlatıyor sıkıntılarımızı, birbirinden değerli fikirleri ile bizlere güncel konularda aktarım yaptı.

Özellikle ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, adalet, hukuk, madde bağımlılığı uyuşturucu konularına ilişkin dünyanın çeşitli ülkelerinde elde ettiği engin tecrübelerini paylaşarak bizleri nelerin beklediğini,hayvanlar da bile ırk ayrımı yok denecek kadar azdır diye konuştu.

Madde bağımlılığı Uyuşturucu konularına da değinen Aral, dünyanın dört bir tarafından vermiş olduğu anekdotlar ile birlikte özümüzü tanımak insanoğlu olarak fabrika ayarlarına geri dönmemizi nasihat etti.

Diyarbakır’da gerçek anlamda et yediğini ancak yarın garanti mi?. Allah korkusu olmayan bazı kişilerin bizlere ne yedirdiği konusunda uzlaşma sağlamaya devam ederiz ama bilmiyoruz ki dedi.

Benim derdim Çoktur hangisine yanayım.

Ben bu ülkeyi çok seviyorum. Eğer ben eleştirmezsem başkasının müdahalesi ile en büyük hainliği yapmış olurum.Bundan 1.5 ay önce Sayın Cumhurbaşkanımızın kızı Esra Albayrak ile konuşmasını paylaşarak, muhalif ya da parti üyesi olmadığını belirtirken, bu kadar görünen yakın tehlikeleri alıp yorumlayacak bilgi sahibi eğitimli insanlar yoksa körene körene çocuklarımız gençlerimiz için fırsatları bekliyoruz dedi.

Söyleşi sonunda; Fotomaraton fotoğraf yarışması ödülleri sahiplerini buldu.