Pandemi Sürecinde Ziyaretler

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sürecinde çoğu zamanı evlerde geçirdik. Fakat insanı ilişkiler de toplum olarak bir araya gelmeyi de ihmal etmek istemiyoruz. İnsanların birbiriyle ilişkilerini güçlendirmek, sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırmak, birey olmaktan çok biz olgusunu pekiştirmeye yardımcı olur.

 

Pandemi sürecinin olumsuz olarak etkilediği alanların başında sosyal ilişkiler ve psikoloji gelmektedir. Bu süreçte yalnız kalmak zorunda olmamız da bizi maalesef etkilemektedir. Bundan sebeple sosyal ilişkilerimizi de ihmal etmemeyi öneriyorum. Bunu en iyi yapabileceğimiz yöntem telefonla veya görüntülü görüşmedir. Bu bizi yalnız kalmaktan kurtarıp bu süreci daha sağlıklı geçirmemiz adına faydalı olacaktır.

 

Peki, bu süreçte ziyaretlerimiz pek mümkün olmasa da sağlıklı bir şekilde ziyaretlerimizin tadını çıkarmak, hastalıkla kâbusa dönmemesi için nelere dikkat edilmeli?

 

-El öptürmemek ve öpmemek

-Kolonyayı sık sık kullanmak

-İkramlıkları hazırlarken maske takıp özellikle el temizliğimize dikkat etmek

-Ev ziyaretlerini en minimum seviyede yapmak ve yapıldığı zaman sosyal mesafeye dikkat etmek

 

Tüm zulümlerin ve hastalığın son bulduğu, sevgiyle geçirebileceğimiz günleri görmek temennisiyle herkese sağlıklı günler diliyorum.