SİYASET NEDEN DOĞU AĞIRLIKLI


     Her seçim bir heyecan ve beklenen başarıdır. Türkiye’nin dört bir yanında harıl harıl çalışmalar yapılır. Sev sevme, beğen beğenme, her birey sandık başında oyunu kullanmakla yükümlüdür. Kimileri sandık başlarında kolayca oy kullanılırken, kimileriise sandıklarda  asker, jandarma ya da polis eşliğinde oy kullanılır. 
İyi güzel de ister seçim dönemi olsun, isterse seçim sonrası fark etmez, genellikle siyasetin büyük çoğunluğu doğu üzerinden yapılmaya çalışılır. Diyarbakır, Van, Bitlis, Urfa, Hakkari, Ağrı ve diğer doğu ve Güney Doğu Bölgesinde bulunan illerde seçim oldukça farklı geçmektedir. Bu illerde siyaset çok zor ve ağır geçmektedir. 
     Neden doğu üzerinden bu kadar oyunlar oynanır?
     Aslında oldukça açık ve nettir sorunun cevabı. Çünkü ülkemiz sınırlarını burada bölmeye çalışır dış mihraklar. Bizim bir arada yaşamamızı istemeyen diğer kişiler, bizim kardeş olmamızı engellemeye çalışırlar. Aslında ne yapılacak ise yada hangi kararlar verilecek ise, ülke bütünlüğü düşünülerek eşit şartlarda verilmelidir. Her insan yasalar karşısında eşittir. Aynı zamanda da yasalara uyması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak beli hak ve sorumluluklarını unutmamalıdır. 
     Devlet ise vatandaşını korumakla yükümlüdür.  Seçilen kişiler halkı temsil eder. Halka karşı görev ve sorumluluklarını vatan bütünlüğünü koruyarak yerine getirmek zorundadır.  Kendi egosunu tatmin edercesine halkı yönetmesi doğru değildir. Bu durum tehlikeli ve yasaktır.
     Doğu Anadolu Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu Bölgesinde siyaset bakımından oldukça hassas ve titiz bölgelerdir. Çünkü bu bölgede yaşayan insanların geçmişine baktığımızda oldukça mücadele içinde geçmiştir.  Türkiye’yi bölmeye kalktıklarında, hesapların burada başlanacağı bir yerdir. Bu bölgede farklı topluluklarda insan grupları bulunmaktadır. Türk’ü, Kürt’ü, Süryani’si, Arap’ı, Hristiyan’ı ve diğer gruplardaki topluluklar burada barınmakta, burada yaşamakta ve burada komşuluk yapmaktadır.  Bölge bu bakımından oldukça büyük önem arz etmektedir. 
Yabancıların ülkemiz üzerinden oynayacağı oyunları ilk burada başlatmaları, ülkemizdeki siyasetin oldukça önemli olduğunu ve siyasetin buradaki önemini belirler.