Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki İstasyon Köprüsü'nde, trafiğin yoğun olduğu gece vakitlerinde yavru bir köpeğin karşıda kendisini bekleyen annesine ulaşma mücadelesine şahit oldum.

Yavru köpek, karşı tarafta bulunan annesine ulaşmak için köprü üzerindeki tehlikenin farkındaydı fakat annesine ulaşması gerektiğini de biliyordu. Karşıda bekleyen annesi ise yavrusunun zor durumlardan kendi başının çaresine bakarak çıkması gerektiğini bilerek endişeli gözlerle yavrusunu bekliyordu.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde, süratle seyreden araçların arasında adeta bir hayatta kalma mücadelesi veren köpek, çevredeki vatandaşların bazılarının dikkatini bazılarının ise çekil önümden hareketlerine maruz kaldı. Köpeğin karşıya geçme çabasını fark eden duyarlı sürücüler hızını düşürse de yavru köpek trafiğin bitmesini sabırla bekledi. Endişeli yavru, sonunda araçların durduğu bir anı fırsat bilerek karşıya geçmeyi başardı ve annesine kavuştu.

Yaşanan bu anlar aslında sokak köpeklerinin hayatta kalma mücadelesini göstermesi ve bizimle beraber eşit konumda yaşama haklarının bulunması gerektiğini de hatırlatması açısından ibretlik anlardı. Bu olay, sokak hayvanlarının özellikle yoğun trafiğin olduğu bölgelerde yaşadıkları tehlikeleri de bir bizlere kez daha hatırlatmış oldu.

Mahalle sakinleri ve şoförler bu tür durumların yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep ediyor.