SİYASETİ NEDEN YAPARIZ


  Günlük hayatımızı düzenli bir şekilde yaşayabilmemiz için ve gelecekte çocuklarımıza, yani bizden sonraki nesillere güzel bir hayat bırakmamız için bir şeyler yapmaya çalışırız. Gecemizi gündüzümüze katar hayat mücadelesi verir, çaba gösteririz. 
       Peki biz hayatımızın rahat olabilmesi için neler yaparız. Hayatımızı nasıl düzenleriz. Tek başımıza, hayatımızı düzenleyebilir miyiz? Ya da tek başımıza geleceğimizi güven altına alabilir miyiz? Geleceğe umutla bakabilir miyiz?
       Bir ülkede yaşayan topluluk, diğer toplulukla iyi geçinmek durumundadır. Herkes bu toplumda, toplum kurallarına uymalıdır. İnsanlar başına buyruk yaşayamadıkları gibi, her şeyi kafasına göre diledikleri gibi yapamazlar. 
        Bir ülkede toplum kurallarını düzene koyan bir kuvvet vardır. Bu kuvvet yerine iyi oturursa, o zaman hayat o denli düzenli olur. Düzenin sağlanabilmesinde siyaset ve siyasetçilerin önemi çok büyüktür. Daha önceki yazılarımda siyasetin anlamına yazmıştım. Kısa da olsa tekrar siyasetin tanımı yapmadan geçemeyeceğim.  Siyasetin Arapça kökenli bir kelime olduğu ve at terbiyeciliği anlamına gelmektedir. Bu tanımı yaptıktan sonra yazıma devam edeyim.
      Dönem dönem seçimlerde oy kullanırız. Bu kullandığımız oylar bizlere, topluma yapılan çalışmalar olarak geri döner. Doğru insanları seçersek, ülkemizdeki toplulukların gelişmesinde büyük rol oynayan yatırımlar, teşvikler, toplum kuralları, ekonomi, ailelerin yasal çıkarlarının korunması vv.s olarak bizlere yansır. Bu da toplumdaki düzeni oluşturur.  CHP, MHP, HDP AK PARTİ veya diğer partilere fanatik olarak bakarsak, yanlış olarak belirlenen adaya da oy vermek zorunda kalırız. Ama adayların daha önceki çalışmalarına ve kişiliklerine bakarak oy kullanırsak oyumuzu boşa vermemiş oluruz. Çünkü biz siyasetçiyi topluma ve ülke geleceğine hizmet etsin diye seçiyoruz. Hizmeti olamayan bir kişiyi seçersek bulunduğumuz ortamda da hizmet alamayız ve bundan dolayı da şikayet etmeye hakkımız olamaz. Daha önceki hizmetlerini değerlendirerek seçmemiz gerekir.
       Futbol takımı tutar gibi parti tutmak demek geleceğimizi kendimizin etkilemesi demektir.