Spor ve Temizlik

Herkes de biliyor ki insan vücudunu daha sağlıklı olabilmesi için, vücudunun sürekli harekette ve temiz olması gerekmektedir. İşte bu hareket ve temizlik, vücudumuzun daha iyi ve daha hijyenik olmasını sağlamaktadır. Vücudumuz ne kadar hareket ederse, sağlığımız da o kadar iyi olur. Hayatımızdaki bu hareketlerin düzenli olması gerekmektedir. Bu düzenli hareketlere spor denmektedir.

 

     Spor, beraberinde temizlik yapma koşulunu da birlikte getirir. Temizlik ile birlikte sağlıklı yaşam daha kolay olur. Her şeyin başının sağlık olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlıklı insan, hayata daha kolay tutunur ve yaşamı daha güzel olur.

     Spor bizim için, hayatımızı kolaylaştıran, bizi zinde ve dinamik tutan yaşayış biçimi olmalıdır. Hayatımız içerisinde bulunan kurallara sporu da eklemeliyiz. Böylece, hayata bakış açımız, spor ile birlikte daha farklı şekilde yol alacağını göreceğiz. Örneğin, tenis, futbol, basketbol oynayan ve ya yüzmeye giden bir kişinin sosyalleşmesi daha kolaydır. Arkadaşları ile sürekli iç içedir. Vücudu daha dinç ve sağlıklıdır. Hayatında katıldığı müsabakalar ile daha farklı bir şekilde heyecanlar yaşar. Yarışmalarda yenilse de, bu yarışmalara katılmaktan vazgeçmemesi gerektiğini öğrenir. Yani spor yapmak farklı bir ayrıcalıktır. Hayata karşı olan direncini arttırır. Kişiler, yaşama karşı daha dayanıklı olur.

 

     Temizlik de öyledir. Tıpkı spor gibi. Temiz olan bir beden, daha sağlıklı olur ve daha kolay spor yapar. Hayatımızın ayrılmaz birer parçası olan spor ve temizlik, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarındandır.

     Peki kaçımız düzenli spor yapıyoruz ya da temizliğimize ne kadar önem veriyoruz?

    Temizliğe ne kadar önem verdiğimizi ya da ne kadar düzenli spor yapıldığını bilemem, ama bildiğim bir gerçek var ki, bu da sporun ve temizliğin vücudumuz için oldukça gerekli olduğudur.

     Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur."  Sağlam vücutta sağlıklı olmaktan geçer. Pislik içinde yaşayan kişilerin sağlıklı olabileceğini düşünemiyorum. Sağlıklı olamayan bir insanın da spor yapması çok zordur.

     Sağlıksız vücut çok çabuk çöker ve yıpranır. Her şeye karşı daha çok hassas bir konuma gelir. Çabuk yaşlanır.

     Bizler ne kadar temiz olup düzenli bir şekilde spor yaparsak, o kadar sağlıklı oluruz. Bu da, mutlu olmamızın en güzel yönü olur.