Bir turist İspanya’dan geldiğini söylüyordu gülümseyerek Hz Süleyman Camii ve 27 şehit Sahabe türbesinde.

Hz Ömer'in adaletinin tecellisidir, Diyarbakır’ın Fethi burada başlıyor. 
Hz Ömer'in görev verdiği komutan İyaz Bin Ganem ve Halid bin Velid, 8 bin kişilik İslâm ordusu ile birlikte ve  içlerinde bin kişilik Sahabelerden oluşan bir kuvvet bulunuyordu. Onlar her gönle Allah sevgisini anlatmak için yola çıkmışlardı. Yanlarından çölün susuzluğu, ekmeğin kıtlığı ve karşılarında aşılması çok zor olan Sur sınavları vardı.

Diyarbakır kalesi önüne gelinmişti.Bizans İmparatoruna karşı kuşatma 5 ay sürdü. İyaz Bin Ganem Mardin Kapı ‘yı,Said bin Zeyd Urfa Kapıyı,Muaz bin Cebel Dağ Kapıyı, Halid bin Velid Yenikapı 'yı tutmuştu.

Bütün çabalarına rağmen surlar aşılamaz. Aylardan Ramazan ayıdır. Ve savaşta olsa askerler oruçlarını ihmal etmezler. Halid bin Velid’ te  orucunu her gün çadırına bırakılan ekmekle tutardı.
Bir gece sahura kalktığında, sahur için bırakılan ekmeği göremez, ordunun erzağı bitti diye düşünür,3 gün sahursuz oruç tutar. Erzaktan sorumlu askere sorar, Erzağımız mı bitti? Asker Erzağımız yeterli dir deyince, o halde neden sahurda ekmek bırakılmadığını sorar ve durumdan şüphelenen asker ekmek bıraktıktan sonra takip eder. Ve çadıra giren köpeğin ekmeği alıp ırmağı geçip surların altındaki bir delikten içeri girer, nöbetçi asker deliği keşfeder. Asker durumu komutanı Halid bin Velid’ e anlatır. Plan yapılır ve köpeğin girdiği delik genişletilerek surlardan içeri girilecektir. Ve bu görevi Halid bin Velid'in oğlu Süleyman Ra yanına bir grup sahabe alır, delikten içeri girer ve surların kapısı İslâm ordularına açılır ve orada şehit olurlar .

İşte bu yüzden maneviyatı yüksek tutmalıyız. Burada insan yeniden doğar. Hak yoluna girmek için nefisle mücadele eder, fabrika ayarlarına geri dönmeyen için fırsatları saklar içinde, dileyene hak edene hak ettiğini vermek için bekler. 

Abdesthane hiç boş kalmaz ki, oluk oluk Karacadağ’dan gelen soğuk sularla abdest aldıkça,Kalpleri kararan, kir tutan paslanmış gönüllerin,hasta güçsüz takatsız olanların dönüş yeridir ilim yuvasına.

Kalp kirleri dökülür, kalplerin keşfi başlar, hataları günahları bağışlayan Yediren içiren gezdiren Allah'a hamdolsun.

İslâm dinini görerek, onu koruyacak zırhı giyerek çıkar, Hz Süleyman Camii’ nden.Bir sahabenin cesaretini alır. Kim olduğunu ve niçin şehit olduğunu öğrendikçe duyguları kabarır ve yabancı turistlerin ilgisini çeker, İslâm dinini tanımak için Diyarbakır’ı seçer.

Gökyüzü kapıları açılır dua dua avuçlarımda. Dışarı çıksan rahmet içine girsen rahmet. Tek beden oluruz avluda içeride ve dışarıda. Sertleştirir bizi maddi hususlar ve maddi dünya, maneviyatı yakalamak ister küçücük bir umutla.

Hz Ömer'in adaletinin tecellisini görmek ister, örtünmenin önemini anlar, kavrar hisseder gel gitli düşünceler içinde Hak yolunu bulmaya çalışır, verilen vaazları özenle dinlemeye “ne diyor” diye sorar etrafına, İslâm dinini tanımak isteyen turistlerin ilgisini çeker ve Müslüman kardeşlerimizde imanını tazeler.

Örtünmenin önemini anlar kavrar hisseder tıpkı şairin dediği gibi;

“Bil ki, kadın bir milletin direği
Örtü onun hem bayrağı, burağı
“Ahzâb” ile, “Nur” suresi gereği 
İslâmî örtüyü yaysan olmaz mı?”

Bilemezsiniz ki; Allah'ın rahmeti bereketi bol olan yerde kimin hangi ruhta olup kalplerinden geçirdiklerini  bilmeden Allah'a dönüş için sıra beklediğini. Bu fırsatı yakalamış, uzak diyarlardan gelmiş, bir kişinin bile Kardeşlerimizin Kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Güzel Aşklar Diyarında maneviyatı yüksek tutmalıyız!

O yüzden yardım etmeliyiz birbirimize. Dünya telaşı içine düşerek hayatını kaybetme. Hak yolunu bulmaya çalışıyor, arıyor ve bizler suçluyuz çünkü dile getirmeyen bizleriz.

Mücadele Gazetesi Gazeteci Abdullah Akyol’un “Diyarbakır’da dua etmek için herkes oraya akın ediyor!”  haberini okuyunca aklım almıyor.
‘Vefat eden yakınlarına, bolluk, bereket, sıkıntı ve darlıktan kurtulmak için Kürtçe Mevlid ve Yasin-i Şerif okutuyor.Kimisi  Mevlid başına 50 lira kimisi 200 lira civarında veriyor.’ 

Abla Yasin okuyayım mı güzel Aşklar Diyarında maneviyatı yüksektir.

Kazanç elde etmek için dinden imandan çıkmamak gerekiyor.

İslâm dinine bağlı olarak irşad ve tebliğ faaliyetlerini yürüten Müslüman kardeşlerimize Gönüllü Elçiler olarak yardımcı olmak amacıyla projelerinizi bekliyoruz. 

Arafta kalmış olanların dönüşü muhteşemdir. Mücadele ettikçe nefsin tuzaklarına düşenlerin hayatını yola koyma merkezinde ilim ve irfan sahibi olabilirsiniz.

Bu ruhun ve maneviyatın bozulmadan günümüze kadar nesilden nesile aktarılması için sorumluluklarımız var. 

Her geçen gün ziyaretçi sayısı artan bu mübarek rahmeti bol olan yerde İslâm penceresinden bakmayı öğrenmeliyiz ki kurtulmasını sağlayalım.

Dinlenme tesisleri havasını değiştirecek, maneviyatı yakalamak isteriz, bunun için Mücadele ederiz.

Çılgınca fikirler geçiyor fakat tepki almak istemediğiniz için saklama gereği duyuyorsunuz 

Muhammed'in yolundayız. Kuran ve Sünnete göre hareket eden yok mu var diye biliyorum sansürsüz halini görmek üzüntü vericiydi. 

Dili kültürü medeniyetler seviyesine ulaştı deyip geçmeyin derim; sıradışı bilgiler verilmektedir ancak inancımızı verdik eklerine.

Kendi kültürünü yansıtan sanatsal objeler ve turizm tanıtıcı faaliyet etkinlikler planlamak için fırsatları bekliyoruz, küllerinden yeniden doğarız inşallah.

Yemek içmek yasaktır uyarı levhaları algılama özelliği ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz dinimiz İslam Şehidimiz ile birlikte çalışmalıdır.

Huzurevi ve sığınma evlerine ihtiyacımız olduğunu öğreniyorum Zazaca.

Yaşlılarımızı perişan görmek ister misiniz yoksa körene körene.

Evsizler mi diye düşünüyorum ama bilmiyoruz ki..

İnsanları İslam'a davet yeri olarak gördüğümüz bu yerde Güzel Aşklar Diyarında maneviyatı yüksek tutmalıyız.

Resmi olarak adım atmak istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.Kurumsal ve bireysel olarak düzeltmek zorundayız.

Plan proje ve performans görevleri tartışma platformu sunan sosyal projelere destekleyen tüm tedbirleri almaya devam ediyor.

Dilenmekten kurtarıp üreten Afrika'ya dönüşüm sağlayacak projeler geliştirmek için toplumsal barış için Affet Türkiyem.

Özel güvenlik görevlisi olarak yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Atalarımızın bayrakları ile bakmayı öğrenmeliyiz Kudüs Seferberliği içinde geçen yıllara.

Ayet meali Kur'an ve sünnete uygun şekilde hareket ederek gereğinin yapılmasını arz ve talep ediyoruz dedi.