Diyarbakır gündemine bakıldığında önceliklerden birinin ulaşım olduğu görülüyor. Şehir içi ulaşım başka, şehirlerarası başka sorunlar var.

İki milyona yaklaşan Diyarbakır nüfusu her geçen gün artıkça sorunlarda kendini daha net gösteriyor. Özellikle şehir içi ulaşımda yetersiz otobüs sayısı ve araçların mesai saatlerinde oluşturduğu yoğunluk sorunu gözler önüne seriyor.

Şehirlerarası ulaşımda ise, otoban ve hızlı tren ihtiyacı her geçen gün daha fazla ihtiyaç haline geliyor.

Mücadele’nin sosyal medya hesabından yapılan bir ankette, "Sizce Diyarbakır'ın şehirlerarası ulaşımda eksiği nedir?" sorusuna vatandaşlar yüzde 57,2 ile hızlı tren yanıtını verdi. İkinci sırada ise otoban yer aldı.
 
Buda gösteriyor ki, hızlı tren ihtiyacı gün ve gün artıyor. Peki, Diyarbakır’a hızlı tren ne zaman yapılacak sorusuna ise önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu, Elazığ - Diyarbakır hızlı tren hattı çalışmalarına 2031 yılında başlanacağı ve 2034 yılında tamamlanacağı öngörüldüğünü duyurmuştu.

Otoban projesinin ise Diyarbakır’a 2035 yılında yapılacağı belirtildi. Bölgede sadece Şanlıurfa’ya kadar gelen otobanın en yakın zamanda gelmesi temennisiyle…