SİYASİ KARGAŞA

      Dünyadaki ülkeler kendi geleceklerini kurabilmek, devamlılığını ve halkın huzurunu, refahını sağlayabilmek için uygun bir şekilde yönetim şekli belirlerler. Bu yönetim şekli ile ülke geleceğini teminat altına alırlar. 

       İyi bir politika anlayışı ve doğru siyaset yapmak, gelecekte ülke ekonomisi için çok önemlidir.

       Toplum gençleri, siyasi kargaşadan uzak büyürse, siyaseti doğru anlayıp doğru uygulamayı öğrenirse, ülke yönetimine doğru bir şekilde talip olur ve dünya ülkeleri arasında, ülkemizi en iyi bir biçimde temsil ederek yerini almış olur.

       Dünyadaki bir çok gelişmiş ülke, yaşam koşullarını daha iyi olabilmesi için, gelişen yeni dünya sistemi içinde, iyi bir yönetim şekli belirlemek için çeşitli araştırmalar yaparlar. Bu araştırma sonucunda belirlenen yönetim şekli ile kendi geleceklerini güvence altına alırlar.  
       İstikrarlı bir gelecek, ülke ekonomisi için çok önemlidir. Toplum gençleri, siyasi kargaşadan uzak büyürse, siyasi gelişimini ve normal yaşamını farklı yönlerden belirler. Siyasetçilerin yapmış olduğu politik davranışlar, yerinde ve uygun değil ise, bu durum yaşam standartlarını zorlaştırır. Tıpkı günümüzde yapılan siyaset gibi. Hükümetin kurulamaması ülkemizde yaşayan toplulukların yaşam standardını düşürdü. Siyasi önderlerin anlaşamaması hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ekonomi çok iyi olmamakla birlikte, esnaflar işlerini yaparken zorlanmaktadır.

       Her yapılan seçim ülke ekonomisinde birer kayıptır. Döviz ve altın fiyatlarının yükselmesi, piyasadaki tüketeceğimiz mallara zam olarak dönmektedir. Vergilerdeki düzensizlik ve halktan fazla vergi alınması halkın alım gücünü ve kazancını zayıflatır. Böylece nakitte sıkıntı yaratır, piyasa dar boğaza girer. 
       Politikacıların yapmış olduğu yanlış siyaset, ülkeyi kaosa götürür. Siyasette kargaşa yaratır. Siyaset hiç bir zaman boşluk tanımaz. Yerini farklı, alakasız ve terör gibi tehlikeli olaylar doldurur. 

 

       İyi bir siyasetçinin, iyi bir ahlaka ve halk tarafından iyi bir güvene sahip olması gerekir. Halkın siyasetçilere olan güveni çok önemlidir. Siyasetçilerin ise halk üzerinde bıraktıkları olumlu etkiler, mensubu oldukları partilere oy olarak geri döner. Çünkü, siyasilerin davranışları ve yaptıkları, ülkenin siyaseti şeklini belirler. Yapılan her doğru hareket ve siyaset, hayatı olumlu yönde etkiler ve pek çok alanlardaki gelişmeleri farklı yönlerden belirler.

       Siyaset günümüzde ve özellikle hayatımızda olmazsa olmazlardandır. İyi bir siyasi tecrübe hem gençlere örnek teşkil eder, ve iyi siyasetçilerin yetişmesine sebep olur. Bu da gençlerin siyasetten uzak olmamasını gerektirir.

     Ustaca kazanılan siyasi tecrübe bütün insanları siyasi kargaşalıktan uzak tutar.