Diyanet İşleri Başkanlığımızca, Vakıf Katılımın katkılarıyla, Diyarbakır İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde Çocuklarımızla birlikte Selahattin Eyyubi Cami ve Külliyesi’ndeyiz.

Çok saygıdeğer Diyarbakır İl Müftüm, değerli Müftülerimiz, saygıdeğer Hocalarımız Türkiye Yüzyılında yeryüzü melekleri Çocuklarımız için düzenlenen 100 etkinlik programı için emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Tiyatrocu,Radyo-Televizyon Program Sunucusu Hüseyin Goncagül’ün hazırlamış olduğu programda sabah 4-6 yaş, öğleden sonra diğer yaş grubu çocuklarımız gönüllerince eğlendi. Hüseyin Hocamız ile sohbetimizde rahmetli babaannesinin adının da Lütfiye olması güzel bir tevafuk oldu sesimiz çıkıyor Diyarbakır’da anılar biriktir oğlum.

1973 İstanbul İmam Hatip Ortaokulu’ndan mezun olan Goncagül, o yıllarda aynı sınıfı paylaştığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda 7 sene boyunca  sınıf başkanı idi.

Goncagül, “ Bil Bul Bilgi Yarışması”, “Aileler Yarışıyor”, “Sahur Özel”, “Teneffüs Çocuk Programı” gibi çeşitli renkte programlara imza attı. Halen, 2014’te başladığı TRT Çocuk’ta  çalışmalarını sürdürmektedir.

Diyarbakır sevdamız artarak devam ediyor. Gezmeye görmeye yazmaya devam ediyoruz Kur'an kursu öğreticisi uzman imam-hatip lisesi öğrencileri vizyona giriyor.

4-6 yaş Kur'an kursu öğrencimizin  Kur'an-ı Kerim tilaveti, ardından Sayın İl Müftümüz Celal Büyük’ün açılış konuşması ile başladı Diyarbakır hat tablo gibisin derinliğinde anlamlıdır Gizler.

Sayın İl Müftümüz Celal Büyük “Elbette ki bu adı şenlik ama biz burada özellikle Filistin'de katledilen çocuklarımızın acısını kalbimizin gönlümüzün bir yerinde sıcaklığını muhafaza ederek bugün bu programdayız.Bu vesileyle Gazze'deki Filistin'deki kardeşlerimize de dualarımızı iletiyoruz”dedi.

Sayın Valimize iletilmesini saygılarımla arz ederim.

Filistin ve Türk Bayraklarıyla donatılmış olan salon minik ellerde dalgalanıyor Hevsel gülümsüyordu,Filistin için fırsatları bekliyoruz küllerinden yeniden doğarız Dağ kapıdan yeşerttim Umutları Bizi Biz Yapan Bizi Millet Kılanlar sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Sayın Goncagül öyle güzel bir program hazırlamıştı ki Diyarbakır Sevdalıları için. Salon çocukların gülücükleriyle doluydu.

Karagöz, Nasrettin Hoca, Kağan Abi’nin gösterileri, Kukla Haydar, Kuşlar ve Filler filmi sırasında diz çöktü Sayın Goncagül, Ebabiller ile Sevgi Ekelim Gül Koksun Dünya..Özü sözü bir olmayan dünyanın sonu selamettir mutluluktur huzurdur barıştır inşallah.

Sen de Güleceksin Gazze, Gazze  Benim Kör Dünya Uyan artık şu zalimi gör dünya umudumuzu kaybetmeden çalışmalıyız.

Ve Sayın Müftü Yardımcımız Fatima Karti ile tanışarak bu güzel program adına teşekkür ediyorum.Çocuklarımız için yeni etkinlik taleplerimizi üretmeye devam ediyoruz. Diyarbakır’da Uçurtma Şenliği, Hipodromda Atlar ile etkinlikler ve Yetim Çocuklarımızdan oluşan Çocuk Korosu kurmak için fırsatları bekliyoruz inşallah.

Koğuş akademisinde eğitim gören çocuklarımız için çözüm arıyor, projeler geliştirmek için toplumsal barış için Affet Türkiyem.

Tekrar teşekkürler, sevgiler selamlar saygılar sunuyorum.