Diyarbakır’a yolu düşen seyyahlar ile divan edebiyatı arasında nasıl bir bağlantı kurabiliriz?

Kültür yolu festivali kapsamında “Sanata, müziğe, tiyatroya doyacağız” diyordu Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu.Teşekkür ederiz.

Bu bağlamda Edebiyat ve Tarih Araştırma Kulübü olarak, Kültürlerin ve medeniyetlerin bir araya geldiği,seyahat eden şairler,seyyahlar için bir kavşak noktası olan BİZLERİZ.

Diyarbakır sevdamız artarak devam ediyor.

DİYŞAD Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı İhsan İpek’in hafta sonu kültür ve sanatın kalbinin attığı yer Şuara Cafe’ deyiz. “Buyurunuz lütfen, Başım Gözüm Üstüne” demesiyle başladı herşey.

DİYŞAD’ın hazırlamış olduğu söyleşi büyük beğeni topladı. Konukları arasında Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan ile birlikte özümüzü tanıdıkça “Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez ki”.

Hiç okuyanla okumayan bir olur mu?

Sayın konuk Mustafa Uğurlu Arslan anlattıkça pür dikkat çekiyor hitabet sanatı ile konuya ilişkin hakimiyeti gittikçe artıyor verimliliği ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor farkında mısınız?

Aynı zamanda Ali Emiri Bilgi portalı.

Eğlencemiz para pul değil, şiirler okuyarak kritik etmek,ilim irfanla sohbet hasbihal ruhumuzu ferahlatır Kardeşlik türküleri.

Şehrimizin 3 önemli su kaynağının devamlılığı için fırsatları bekliyoruz. Doğası, surları,tarihi binaları,sosyal hayatı kökleri saraya dayanan meslekleri yeniden ortaya çıkarmak Adaletin tecellisidir Diyarbakır'ın Fethi burada başlıyor.

Bir pirinç tanesine gazel yazanlar var, Diyarbakır’da müthiş bir ilmi meclisli atmosferi görmeleri, halkın  esnafın bu edebiyat meclislerine dahil olmasıyla çığır açan Kitabın adı “Diyarbakır’lı divan sahibi şairler” yeni ufuklar açacak ve küllerinden yeniden doğacak Türkiye Yüzyılın dayız.

“Diyarbakır küçük İstanbul’dur. ‘Yani  İstanbul nasıl ilmin, irfanın, sanatın ve edebiyatın merkezi ise onun adeta prototipi Diyarbekir’dir, çünkü Diyarbekir’de inanılmaz kültür sanat faaliyetleri oluyor ve çevredeki illerde yetişen şairler şiirlerinin derecesini kalitesini ölçtürmek için Diyarbekir’li şairlere gönderiyorlar” diyerek ekledi.