Canlarım benim, herkese selamlar ve saygılar. Bundan sonra sizlere mutlaka okumanız gereken kitapların bilgilerini sunacağım.

İlk yazımın konusu olarak da Brezilyalı yazar José Mauro de Vasconcelos'un "Şeker Portakalı" isimli eserini uygun gördüm.

İşte, Şeker Portakalı isimli kitaba dair merak edilenleri sizlere sunuyorum...

ANA KARAKTERLER

Zeze: Hikayenin ana karakteri olan 5 yaşında yaramaz ama zeki ve duygusal bir çocuktur.

Şeker Portakalı: Zeze'nin bahçedeki şeker portakalı fidanı ve en yakın arkadaşıdır.

Carol: Zeze'nin ablasıdır.

Geraldo: Zeze'nin ağabeyidir.

Dona Lucia: Zeze'nin annesi.

Dr. Paulo: Zeze'yi tedavi eden doktor.

Portugez: Zeze'nin babası.

KONU

Hikaye, Zeze'nin 5 yaşından 10 yaşına kadar yaşadığı olayları anlatıyor. Fakir bir ailenin çocuğu olan Zeze, yaramazlıkları ve hayal gücüyle tanınır. Yeni taşındıkları evin bahçesindeki bir şeker portakalı fidanına Minguinho ismini verir ve onu en yakın arkadaşı olarak seçer. Zeze, fidanıyla konuşur, ona yaşadıklarını ve hayallerini anlatır.

Zeze, ailenin maddi sıkıntıları ve babasının öfkesi nedeniyle sık sık şiddete maruz kalır. Bir gün ablası ve abisi tarafından dövüldükten sonra hastalanır ve hastaneye kaldırılır. Hastanede Dr. Paulo ile tanışır ve onunla yakın bir dostluk kurar.

Hastaneden çıktıktan sonra Zeze, yeni bir okula başlar ve burada öğretmeninin sevgi ve ilgisini görür. Bu süreçte Zeze olgunlaşmaya ve sorumluluk almaya başlar.

Hikaye, Zeze'nin 10 yaşındayken babasının ölümüyle sona erer. Zeze bu zorlukla da başa çıkar ve hayata umutla bakmaya devam eder.

ANAFİKİR

Şeker Portakalı, fakirlik ve şiddet gibi zor koşullara rağmen sevginin ve umudun her zaman var olduğunu anlatan bir hikayedir.

KİTABIN ÖNEMİ

Şeker Portakalı, Brezilya'nın en önemli edebi eserlerinden biri olarak kabul edilir. Kitap, birçok dile çevrilmiş ve dünya çapında milyonlarca okur tarafından okunmuştur. Hikayenin sadeliği ve duygusal derinliği, her yaştan okuru etkilemektedir.

KARAKTERLER

Zeze: Zeze, yaramazlıkları ve hayal gücüyle öne çıkan bir karakterdir. Aynı zamanda duygusal ve sevecen bir çocuktur. Zor koşullara rağmen iyimserliğini ve umudunu kaybetmez.

Şeker Portakalı: Şeker portakalı, Zeze'nin en yakın arkadaşıdır. Zeze ona tüm sırlarını ve hayallerini anlatan bir fidandır.

Dr. Paulo: Dr. Paulo, Zeze'nin hayatında önemli bir rol oynayan bir karakterdir. Onu şifa bulmasına ve olgunlaşmasına yardımcı olur.

YAZAR HAKKINDA

José Mauro de Vasconcelos (1920-1991), Brezilyalı yazar ve gazetecidir. Şeker Portakalı, en bilinen eseridir. Vasconcelos, eserlerinde çocukluk ve yoksulluk gibi temaları işlemiştir.

ŞEKER PORTAKALI İLE İLGİLİ İLGİNÇ BİLGİLER

Kitap, ilk olarak 1968 yılında Brezilya'da yayınlanmıştır.

Hikayenin bazı bölümleri gerçek olaylara dayanmaktadır.

Şeker Portakalı, birçok filme ve TV dizisine uyarlanmıştır.

Bir sonraki yazımızda görüşmemiz dileğiyle.

Hoşça kalın...