2023-2024 dönemi TFF'de 2. Lig Kırmızı Grup’ta rakipleriyle yarışan Amedspor örnek gösterilecek bir azim ve gayretle şampiyonluğu kucakladı.

Eski teknik direktör Mesut Bakkal koordinatörlüğünde yapılan müsabakalarda rakiplerini eleyerek ilk sıraya çıkan Amedspor son yaptığı şampiyonluk maçında berabere kalıp kupasını kaldırdı. Şampiyonluktan hemen sonra Diyarbakır başta olmak üzere her yerde uzunca bir süre havai fişekler eşliğinde kutlamalar yapıldı.

Şampiyon Amedspor Fotoğrafı

PEKİ NEDEN AMEDSPOR?
Takımın kurulduğu ilk yıllardan bu günlere gelmesi yine tıpkı şampiyonluk deslasmanı kadar hal ve hadiseler karşısında örnek gösterilebilecek bir devamlılık aşkıyla dolu dolu geçti. Dönemsel bazlı olarak Amedspor kulübüne bakıldığında 1970'lerden başlayarak Amedspor'un nasıl zorlu bir yoldan geçtiğini ve bu güne uzanan dönemlerini futbol ile ilgili yeterince bilgi düzeyine ulaşamayan kişiler bile yaşadığı coğrafyaların tarihinden yola çıkarak bilebilmeleri mümkün. Takımın ismi de nihayetinde şuan ki ismini alması ile Diyarbakır için tamamlanmış olacaktı. Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkılması her ne kadar başka taraflara çekilmeye çalışılsa da eskiye oranla daha makul bir nedene dayanan düşüncelerin gelişimi de görülebilecek düzeye geliyor artık.

Amedspor Taraftar Maske

"Amedspor değil de keşke Diyarbakırspor şampiyon olsaydı!" Diyen düşünceler yine varlığını silik de olsa sürdürüyor.

Mücadele Gazetemiz bünyesinde yaptığımız sokak röportajı esnasında Ersun Yanal'ın Amedspor’a gelişini halkın nasıl karşıladığını yönelttiğimiz bir soru karşısında çıkan bir söz:

 "AMEDSPOR YERİNE DİYARBAKIRSPOR KAZANSIN İSTERDİM!"
Yönlendirme ve manipülasyona maruz kalmış bir düşünce ile çıkmış bu söz karşısında biraz durup düşünmek taraflar açısından faydalı olacak. Sporun birleştirici gücü karşısında hiçbir zararlı gücün dayanamayacağını da görmüş olduk aslında. Bu gibi düşüncelerle dolu olan kişilerle karşılaşılan durumlar için biraz durup sebebini sorguladığımızda ötekileştirme yapmak değil de kitlelerin yanlış yönlendirilmesi ile içi dolmayan söylemlerin oluşabileceği ortamlarla karşılaşmak kaçınılmaz bir durum. Ama bizler ne diyoruz farlılıklarımızla güzel olacağız.

1.LİG GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR
Transfer süreçlerinin tamamlanması ve TFF 2024-2025 takımlarının yeni sezona hazırlanması aşamalarının sonu ile 1. Lig müsabakaları Amedspor rüzgarı esintileriyle başlayacak. Ulusal bazda bir şampiyonluk için Amedspor 19 takımla deplasmanda karşı karşıya olacak. 1. Lig takımları arasında Adanaspor, Bandırmaspor, Boluspor, Çorum FK, Erzurumspor, Gençlerbirliği, İstanbulspor, Karagümrük, Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa FK, Pendikspor, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor, Ümraniye ve Yeni Malatyaspor yer alacak. Futbol başta olmak üzere sporun birleştirici gücünü kendilerine şiar edinen tüm takım ve taraftarlara örnek gösterilebilecek güzel bir sezon ile karşılaşmalarını diliyoruz.