Spoiler Verme

Spoiler, bir eserin konusu veya detayları hakkında bilgi veren; eser okunmadan, dinlenmeden veya izlenmeden önce öğrenilmesi durumunda alıcının eser ile ilgili düşüncelerini veya alacağı hazzı etkileyebilecek açıklama veya ipucu.

 

Bir arkadaşıma bir filmi yada kitaptan bahsederken çoğu kez tamamını anlatmaya çalışırdım. Ta ki ‘Spoiler’  kelimesini öğrenene kadar. Birfilm herkesin gözünden farklı yorumlandığı için birine filmin tamamını anlatarak kişide filmi izleme heyecanı bırakmıyoruz. En kötüsü de filmin en önemli kırılma noktaları yada filmin başında gizli kalan finalde sürpriz yapılan hikayeyi, filmi izlemeyene anlatmaktır.

 

Sevdiğin bir eseri birine tavsiye ederken hikâyeyi senin izlediğin gibi değil de, filmin tanıtıldığı özetiyle anlatabiliriz. Ben genellikle tavsiye edilin filmleri muhakkak izlerim. En azında beğenilmiş bir eser olduğunu için izlemeye değer bulurum.

 

Bir Haber,Hong Kong’da bir adam, Avengers: Endgame adlı filmin çıkışında yeni seansa girmek için bekleyenlere filmde ne olduğunu bağırarak anlatmaya başlayınca dayak yedi. Adamın dayak yediği görüntüler sosyal medyada yayıldı; kullanıcı yorumlarında dayak atanları haklı bulanlar dikkat çekti.