Diyarbakır'da simitimizin susam tanelerini de ak güvercinler ile paylaşıyor ve gökyüzüne salıyoruz “Barış hükmet artık dünyaya”

Bir sonbahar günü yapraklar henüz sararmaya başlamış Hevsel bahçeleri kenarında Kervan çay bahçesinden barış için ak güvercinler uçuyor uzun hava eşliğinde güneş doğuyor, küçük gri bir kedi yavrusu dolanıyor ayaklarıma acıkmış bir simiti paylaşıyoruz bir çay söylüyorum ki değmeyin keyfimize, kaçak çayın tadı Diyarbakır’da bir başka; hele birde Dicle’nin kokusu gelir ikimizin yerine severim. 

Sabahın erken saatlerinde çıktım çevremi tanımaya nerede kaleme dökülen eğimi bilmediğim “kervan yürür gider derler ya” misafir oldum bir Han’a buyur ettiler. Kürtçe, Zazaca, Türkçe su gibi akıyor gönlü hoş eden ezgiler ile hasret kokan özlemle dolu mektup bekleyenlere ak güvercinin kanadında salıyorum Sılaya.

Saksılara ekilen fesleğen, nane kokuları sarhoş ediyor Güzel Aşklar Diyarında. Sözler duygular kalemle dans ediyor tahta kuş kafesi evler sallanıyor dallarındaki fenerler gece nasıldır bilmiyorum?

İnsanın bazen; herkese bana ne dediği bir an vardır bütün dünyaya kapatır kapılarını Cennete gir ermişcesine bırakır kendini Hevsel bahçelerinin bereketli topraklarının kollarına, halden hale girer insan bazen Kürt bazen Zaza bazen de Türk olurum iliklerime kadar işlemiş barış ve kardeşliğimiz et tırnaktan ayrılan çok kültürlü etnik kökenlerimiz bizim en büyük zenginliğimiz. 

Ansızın içerdekilerin sesi gelir özgürlüğün ne demek olduğunu en çok onlar bilir ya uzun uzun yürüyüşler yapmak kim istemez ki On Gözlü köprünün altından geçmek. Güzel Aşklar Diyarında; Yeni evlenen çiftlerin düğün halaylarına eşlik et; bir daha geleceksin dünyaya ama şu anda rast geldiğinde fırsatı kaçırmayın derim. Kardeşlik nasıl yapılır tarifi nedir malzemeleri nelerdir Sevgi, Saygı, Hoşgörü, birlik ve beraberlik okunur halayın ritimlerinde. Görene görene Gulê, köre ne köre ne Gulê.

Öyle bir sevgi yayılır ki Kervan da yavru kedilerin sayısı artar nasiplerinde olanı almak için bakar gözlerinize masum masum.
Ellerim fesleğen kokar. 
Ayrılsak ölürüz biz tek beden burcunda bütünüz bizi birbirimize bağlayan Dağ kapıdan yeşerttim Eylemlerin odağı Narin için Umutlar Kırılmasın.

Küçük bir çocuk salıncakta sallanıyor mutluca, omuzumda ak güvercin festivali başlıyor, bir anda Güzel Aşklar Diyarında, güneş enerjisi ile Gülümser aşk sevda kokuyor havada.

Diyarbakır hat tablo gibisin bakmaya gezmeye görmeye doyamam. 
Simitimizin susam tanelerini de ak güvercinler ile paylaşıyor ve gökyüzüne salıyoruz “Barış hükmet artık dünyaya”. 

Kale gibidir Gulê. Türk bayrağı dalgalanıyor,Hevsel gülümsüyor, Mardin kapı şen ola ki isyan etme moralini yüksek tut elimi eteğimi çektim kefenimi başımda taşıyorum der; Şeyh Said Efendi'nin sevdiklerinin beklentilerine cevap vereceğinizi umarım.
Surlarda, burçlarda, kapılarda gizlenen sırların gerçeklerin peşine düşenlere Sabır.. sabır..sabır diliyorum herşey istediğinizden gönlünüzden daha güzel olsun inşallah.

Soğuk sulara bulanır ayaklarım, anadan geçilir yâr dan geçilmez Çanakkale gibidir Gulê Han'ın sözleri içimi ferahlatır zafere giden çocuklarımız var Çok şükür Elhamdülillah. Gulê Hanım kimdir hayatı biyografisi?

Evlerin damlarında çiçekler açar. Yeniden doğarız bana ne yazdan, bahardan ben şimdiyi yaşıyorum şu andayım ve mutluyum.

Mahallenin kadınlarının gayreti çeker tesbih gibi patlıcan oyma telaşında selamlaşırız “bereketli olsun, Allah ağız tadıyla yedirsin inşallah” derim merkez üssü Elbistan depremi ile canımızı bağışlayan Yediren içiren gezdiren Allah'a hamdolsun.

Yola devam ederken aklıma düştü, faiz bulaşık, uzaktan kumandalı oyuncak dikkat etmeliyiz.! Daracık sokaklarda önce bir eşek şakası karşıma çıkar gülümsetir; sonra iki kaz yolumu keser ileriye gidemem izin vermezler ki; çocukluğumda kazlardan yediğim dayaktan mıdır nedir bilmem zorlamam şansımı, onların dediği olsun, başka yoldan giderim ben de.

Sevgi Ekelim Gül Koksun Dünya diyoruz ama  özü sözü bir olmayan dünyanın en büyük özelliğinin yanında tam profilini görüntüleyin.Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz dinimiz İslam'ın vicdan ve merhametini göstermek için fırsatları bekliyoruz küllerinden yeniden doğarız Dağkapı da inşallah.
***
Diyarbakır dikkat etmeliyiz!
Bugün Sabah saat 06:21 sıralarında Kültür Sanat sokağı girişindeki bir binadan saksı, bardak,içki şişesi bilinçsiz olarak etrafa atılmaktadır. 
***
Koşuyolu Parkımız da #Uyanış Gençlik Ali Emiri Bilgi Evi arkasında hazır platform yıkılmış ayağa kalkmayı bekliyor, mahalle muhtarımız Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
***
TEŞEKKÜR EDERİM!
Çok yakında çıkacak olan romanının editörlüğünü yapmış olduğum Sevgili Yazarım Hatice Noyan hanımefendi’ye ve çok değerli kıymetli ailesine ve kardeşlerine.

Sevgili Eda Hanım sayesinde ismini öğrendiğim İlayda Hanım şifa dualarımız sizinle. Tüm hastalarımız için Hastalar Risalesi tavsiye ederim sadeleştirilmiş.

Sevgili Komşularım birden aile oluverdik.Muazzez Hanımcık ve Sibelciğim ilginize, teşekkür ederim.

Dostluğun kardeşliğin doğduğu yerde Güzel Aşklar Diyarında Sevgi Ekelim Gül Koksun Dünyaya Azize'nin yaz mevsiminde çiçeklerin kraliçesi Seniha başka Müslüman kardeşlerimize gönüllü desteği ile birlikteyiz. 

Sevgili Okurlarım Diyarbakır'dan ilim yuvası Bingöl'e sevgiler.