Narın faydalı olan kısmı yalnızca taneleri ve suyu değildir. Nar kabuğu da sağlık üzerinde sayısız faydalar sağlayan bileşenleri barındırır.

Nar kabukları doğrudan tüketilebilecek bir formda olmadığından bu kabukların çayı hazırlanarak tüketilebilir. Kaynamaya yakın su içerisinde beş dakika kadar bekletilen nar kabukları ile hazırlanan çay haftanın birkaç günü tüketilebilir.

 Bu çayın içerisine tarçın, karanfil ve benzeri lezzetlendirici ve fayda sağlayıcı bileşenler de eklenebilir. Nar kabuklarının bu şekilde tüketimi ile birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak, sindirimi düzenlemek ve kolesterolü dengelemek mümkündür. Fakat herhangi bir sağlık sorunu bulunan kişilerin nar kabuğu çayı tüketmeye başlamadan önce hekimlerine danışması gerektiği unutulmamalıdır.