“Sevgili Annem, Sevgili Teyzem; Teyze çocuklarım, Dayı çocuklarım, Kardeşlerim, Sevgili Editörüm Lütfiye hanım, hepiniz hoşgeldiniz şeref verdiniz.

Amca çocuklarım, kuzenlerim, yeğenlerim, sevgili Diyşad Ailesi ile Birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi Yazar Hatice Noyan. 

Sahibi olduğu Noyan Yayınlarından çıkan ilk romanı olan Aşk-ı Zühre ile yaşadığı yer İzmir’den gelerek Diyarbakır kitap fuarına katılan Hatice Noyan okuyucusu ile buluştu.

Mezopotamya Konferans salonunda Diyşad Yazarlar ve Şairler Derneğinin düzenlediği Fuar Kapanış Söyleşi etkinliğinde Yazar Hatice Noyan, 5 dakikalık süresini etkin bir şekilde kullanarak, Kelebek gibi büyüledi. Salon Yazarın Ailesinin alkışlarıyla doldu taştı.

Noyan Ailesi büyük bir kardeşlik örneğini gösterdi. Sıla-i Rahimin ne denli önemli olduğunu öğrendik.

İyilik,Sevgi, Barış dostluk dayanışma ve işbirliği içinde Kardeşlik tohumları ektiler.

Cana yakınlıkları ile gülümsettiler.

Örnek oldular hepimize.

Noyan Ailesi ayrıca büyük desteğini diğer Şair ve Yazarlara da aynı şekilde gösterdi. 

7’den 70’e Noyan Ailesinin katılımı ile Edebiyat camiası görülmemiş bir birliktelik yaşadı ve yaşattılar.

Kısaca Noyan Ailesi gönülleri fethetti.
 
Sanki bir düğün gecesi takı töreni gibiydi, 
Yazarın romanı Aşk-ı Zühre I ve II.ci cilt  en yakınları tarafından toplu alımlar yapılarak, eşe dosta hediye edildi.

8.cisi düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı Diyşad Yazarlar ve Şairler Derneği standında ziyaretçi rekoru kırıldı.

Diyşad Yazarlar ve Şairler Derneği standında Noyan Ailesi düğün merasiminde Tek Nur külliyatı maşallah maşallah maşallah.

Aşk-ı Zühre yazarı Hatice Noyan ve Ailesi Diyarbakır Sevdalıları Tarihi serüveni basamaklarını çıkmaya devam ediyor, Büyük Dalganın yükselişi sergisi açıldı Diyarbakır'ın Fethi burada başlıyor inşallah çiçek gibi geçecektir bu moral ile.

Sevgili Yazarım Hatice Noyan ile söyleşi gerçekleştirdik ve yabancı turistlerin ilgisini oldukça fazla çektik arı kovanındaki bal peteği gibi büyüyor başarılarımızın meyvelerini almaya başladık, Diyarbakır hat tablo gibisin bakmaya gezmeye görmeye yazmaya devam ediyorum.

Birazda romandan bahsedelim Sevgili Okurlarım;

Aşk-ı Zühre'nin gökyüzüne serptiği yıldızları izlemek ister misiniz?
Adaletin tecellisidir. Asalet ve güzelliği ile parlar, sanatçıların kesintisiz güç kaynağı Venüs'tür Aşk-ı Zühre. 
Çaresizliğin içinde çölün ortasında nice çareler tükenmez der. Umutla bir su kuyusu arar. Bulduğu zamanda kana kana içirir okurlarına. 
Bazen çölde kutup yıldızıdır, inançsızların saldırısına uğrasa da çocukların masum bakışlarında hayat bulur. 
Bazen de bir duayla gökyüzüne yükselir, karşılık bulur Evreni sarar, değişim başlar Aşk-ı Zühre ile. 
Yazar Hatice Noyan romanıyla hazır olmadığı halde erken yaşta ve zora ki çocuk yaşta yapmış olduğu evlilikle mücadelesini bir çocuk gelin olarak veriyor. 
Henüz okul çağında, korunma ihtiyacı olan çocuk gelin ve damat adaylarının, fiziksel olgunluğa erişmiş olmalarına rağmen, psikolojik olgunluğunun dikkate alınmasını ve evliliğe ne derece müsait olduğunu önemsemek gerektiğini vurguluyor . 
Töre, aşiret gibi toplumsal faktörlerin olumsuz etkileriyle nefes almanın bile  zor olduğunu okuyucusuna gösteriyor. 
Buna rağmen okuma sevdasının karşısına çıkan engelleri kaldırmaya çalışıp, eğitimsizliğin ve cehaletin üzerine tek başına gidiyor. 
Kalıplaşmış sorun yaratan yargıların varlığından haberdar ederek, kadınların daha az söz hakkına sahip olduğunu ve iradesini kullanabilecek ortama sahip olabilmek için verdiği mücadelesini anlatıyor. 
Yazar Hatice Noyan halkın bilinçlendirilmesi için toplum yararını gözeterek kaleme aldığı romanıyla dinin yanlış yorumlanması ile erken yaşta yapılan evliliklerin meşrulaştırılmasını ve yaşanılan sıkıntıları gözler önüne seriyor. 
Kesintisiz ve zorunlu eğitimin takibinin, okul, aile ve çocuk üçgeni çerçevesinde sağlam olmasını gerektiğini okuyucusuna düşündürüyor. 
Bütün zorluklara rağmen;
Çevresindeki sorunlar karşısında çözümün parçası olmayı seçen, mücadelesi ile topluma örnek rol model olan, somut adımlar atan ve toplumu cesaretlendiren, yenilikçi çözümleri ile değişimi başlatan, hikayesi ile çevresine ilham verip sınırlarını zorluyor. 
Güçlü bir kadın olma yolunda ilerleyen azmi ve inancı ile adeta büyülüyor
Girişimciliği tetikleyen hikayesi fark yaratıyor.
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali'ye iletilmesini saygılarımla arz ederim.
Günümüzde azmi ve mücadelesi ile öğrencilerimize rol model olacak olan Yazar Hatice Noyanı Söyleşi etkinliği kapsamında okulların konferans salonlarında öğrencilerimizle  buluşturulmasını naçizane tavsiyem önerimdir.
Sevgiler selamlar saygılar sunuyorum.Aşk-ı Zühre dünyaya Barış ile geldi ve henüz yorum yapılmamış Ve Noyan Ailesini Diyarbakır'ın 62 yıllık geçmişi olan Mücadele Gazetesinde yayınlanan yazımıza yoruma davet ediyoruz efendim.