Meyveler fruktoz içeriği sebebiyle yeşil erik, avokado, limon, zeytin gibi meyvelerin dışında genellikle tatlıdır. Kiraz, kavun, karpuz, muz, beyaz dut, üzüm, incir, armut gibi meyveler tatlı meyveler olarak kabul edilir ve ölçülü tüketilmelidir.Tropikal meyvelerin de bir kısmı yine tatlı olmalarıyla öne çıkar.
Mango meyvesi tropikal meyve olarak özellikle son yıllarda Türkiye’de tüketilmeye başlanmıştır. Musaceae familyasına ait muz da aslında tropikal bir meyvedir ancak subtropikal iklimde de yetişebilir. Türkiye’de de üretimi yaygın olan bu meyvenin şeker içeriği yüksektir. Ancak bir o kadar da magnezyum ve potasyum zenginidir. Kasların kasılması ve sıvı dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar. Tropikal meyve isimleri diye düşünüldüğünde akla Türkiye’de daha çok muz, kivi, avokado, mango, pepino, papaya, ananas gelir.