2.Lig Beyaz Grupta ilk yarı hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi.  Zorlu maçlara sahne olan 18 haftalık periyodu Amedspor, Şanlıurfaspor’un maç eksiğiyle lider tamamladı.

Peki, bu beklenen bir gelişme miydi? Amedspor gerçekten şampiyonluk mücadelesi verecek bir kadro oluşturmuş muydu yoksa ekonomisi güçlü takımlara karşı yarışta geri de mi kalacaktı?

Biraz ligin başına gidelim; Ligin başlamasına 2 gün kala yine burada bir grup değerlendirmesi yapmıştım.  O zaman Erokspor’un bu ligde nasıl destek gördüğünü ve şampiyonluk yarışına 1 adım önde başladığını; Çorum gibi, Erzincan gibi Afyon gibi ekonomisi güçlü takımların bulunduğunu ve üst sıralarda olabileceklerini belirtmiştim. Düzcespor’un da bu ligin sürpriz takımı olabileceğini yazmıştım. Burada beklentilerimin üstünde puan toplayan tek takım sanırım Şanlıurfaspor oldu. Her sene bir kaos ortamında olan takım bu sene oynadığı kötü oyuna rağmen bir şekilde maçlarını kazanmasını bildi. Bu arada deplasmanlarda çok kötü oynamadılar onu da söyleyeyim. Ben yine de Şanlıurfaspor’u diğer takımlara göre şampiyonluk yolunda bir adım geride görüyorum. En ufak olumsuzluk oradaki ortamı dağıtmaya yetebilir.

Gelelim Amedspor’a; Sezon başında yönetim, teknik direktör ve kadronun korunmasının en büyük avantajımız olduğunu belirtmiştim. Geçen 18 haftada bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu ligin en iyi kadrosuyla en iddialı takımı olduğumuzu direkt rakiplerimize karşı deplasmanlarda aldığımız başarılı sonuçlarla gösterdik. Erokspor, Çorumspor, Afyonspor, Düzcespor bu deplasmanlardan sadece skor elde etmedik, ikili averajlarda da üstünlük sağlayıp ligin ikinci yarısı için büyük avantaj elde ettik. Geriye dönüp baktığımızda belki  Nazilli Belediyespor ve Somaspor maçlarında kaybedilen 4 puanı arayabiliriz diye düşünüyorum.

Yukarıda belirttim ya rakiplerimize karşı aldığımız sonuçlarla bu ligin en iyisi olduğumuzu gösterdik diye. Sadece aldığımız sonuçlarla bunu göstermedik tabi. O şehirde bulunmamız bile oradaki hareketliliği arttırdı. Stadyumlar tam kapasite doldu, fazla biletler satıldı, başka takım taraftarları kendi maçlarına gitmezken atkılarını alıp Amedspor maçındaki yerlerini aldı. Tabii 1 hafta sonra tribünler yine kaderine terk edilerek bomboş kaldı.

Peki, ikinci yarı bizleri neler bekliyor. Transfer sezonunda kulüp ekonomisi istenilen transferleri yapmaya yeterli olacak mı, transfer yapılacak mı? Önce şunu söylemeliyim ki devre aralarında alabileceğin oyuncu sayısı çok sınırlı. Alacağın oyuncunun mutlaka ilk 11’de oynaması gerekir. Bu da ciddi maddi yük demek. Transferlerde şu bölgelere ihtiyacımız var cümlelerine hiç girmeyeceğim. Beklentimi bu anlamda da en düşük seviyede tutuyorum. Çünkü bu takımın ne kadar zor şartlarda mücadele ettiğini görüyorum.

Şunu unutmayalım bu takımın arkasında rakiplerinde olduğu gibi ciddi kurum kuruluşlar yok, isminin önünde arkasında bir şirket ismi yok, kalıcı bir gelir kaynağı yok. Rakipleriyle hep adil olmayan bir düzende yarışıyor. Bu takımın arkasında sadece ve sadece ciddi bir halk desteği var. Bu da rakiplerinde yok.