Ligin 10 haftasını geride bıraktık. Lider Amedspor 9 maçta topladığı 25 puanla ikinci sıradaki rakibiyle olan puan farkını 4'e çıkardı. Kuşkusuz yeni kurulmuş bir takımın hele hele 2. Ligde böyle bir seri yakalaması takdir edilecek bir durum. Fikstür avantajımız olsa da bence BAY haftasından sonraki 2 rakip; Karaman ve Isparta maçlarından da alınan 3 puan bu ligdeki gücümüzü gösterdi.

Gelelim Isparta maçına; İç sahada rakiplerin kapanmasına alışkın olduğumuz için kazanmaya istekli bir Ispartaspor ile evimizde oynamak bizi biraz zorladı. Bana göre dersine iyi çalışmış bir Ispartaspor vardı ki Amedspor'un gol bulmadaki organizasyonlarını iyi analiz etmişti. Amedspor, attığı 1'inci golün benzerini daha önceki maçlarda da atmıştı. Belli ki bu pas trafiği ve golle sonuçlandırma organizasyonunu antrenmanlarda sık sık çalışıyorlar. Ispartaspor da bu tip ataklara çalışmış olmalı ki Gökhan'ın golünden önce de bu tip atakları iyi yer tutarak önlediler. Fakat golde Enes'in sağdan bindirme yapan Batuhan'a pası çıkarmayıp Berk İsmail'i araya kaçırması savunma dengesini bir anda bozdu ve atak muhteşem bir golle sonuçlanmış oldu. Orta sahayı hızlı geçen bir Ispartaspor zaman zaman tehlikeli ataklar yaratsa da burada da Aykut ilk yarı öne çıkan isimlerden biri oldu.

İkinci yarı başlarken Berk İsmail daha 20.saniyede kaptığı topu golle sonuçlandırsa maç farklı bir yere gidecekken hemen 5 dakika sonra golün yenmesi elbette ki oyunun planını ve değişiklikleri etkiledi. Burada da bence hoca Taner ve Muhammed Enes'in performanslarını beğenmiş olacak ki oyuncu değişikliklerini geç yaptı. Açıkçası gol lazımken çıkmalarını da istemedim. Belki güçleri 90 dakika yetecek olsa oyunda bile tutulabilirdi. M. Enes'in zaman zaman savunmaya zorluk çıkaracak zaafları olsa da hücum yönüne baktığımızda iki oyuncu da bu maçta muhteşem oynadılar. Yediğimiz goldeki savunma hatalarımızın da Serdar hoca tarafından iyi irdelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak direkt rakibinizden alacağınız 3 puan oldukça önemliydi ve Amedspor bunu başararak galibiyet serilerine devam etti. Yazımın başında da dile getirdim 2. Ligde böyle bir seri yakalamak oldukça zor. Bu başarıyı devam ettirmek daha da zor. Artık rakipleriniz size karşı ekstra motive olacak, amaçları lideri yenmek ve namağlup unvanınıza son vermek olacaktır. Bundan sonra liderlik ve şampiyonluk stresi futbolcular üzerinde daha da baskı oluşturacaktır. Bunları aşmak için yönetimiyle, teknik ekip ve futbolcularıyla, kulüp çalışanlarıyla, taraftarıyla, basınıyla bir bütün olmak oldukça önemli. Büyük camia olmak bunu gerektirir. Bizde de bu fazlasıyla var.