Yeni yılın ilk haftasını geride bırakıyoruz. Yeni umutlar, yeni hayaller ve iyi dileklerle geride bıraktığımız ilk günler maalesef tek içimizi açan, umutlarımızı diri tutan ve bizleri ısıtan kış güneşi. Hevsel Bahçelerine çöken sisli, puslu manzaranın bir yakasından yükselip bir anda parlıyor ve etrafı aydınlatıyor. Tabi parlaklığı gören kim olursa hemen ışığa koşuyor. Esnaf dükkanına en yakın köşede, ev ahalisi en iyi güneş gören pencerede güneşten faydalanmaya çalışıyor.

Kış güneşi evrende hiçbir ısı ve ışık kaynağının vermediği sıcaklığı ve aydınlığı veren enerjidir. Memleketin kış güneşine en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde, doğan güneşlerin kıymetini bilmek gerek. Hava nasıl olursa olsun, hayallerimize bir adım daha yaklaştığımız bir gün olsun!

***

Büyük hedeflere, büyük çabalarla erişilir. Kimi zaman engellerle karşılaşılır, kimi zaman yılgınlığa düşülür. Umutsuz olmak demek umutsuz kalmak değildir. Umudunuzu yitirmeyin şu dağın ardında bir dağ daha var düşündüklerimizi gerçekleştireceğimizin umuduyla yaşamımıza devam etmeliyiz .Umudun tükendiği, güvenin kalmadığı bir toplumda müspet olan bir şeyden bahsetmek elbette mümkün değildir. ‘Gecenin en karanlık anı, şafağa en yakın zamandır.’  

Lütfen sizlerde umutsuz kalmayın umudunuzu yitirmeyin bir damla sevgi bile bir damla umudunuz bile olsa emellerinizi hayallerinizi gerçekleştirin.

Sağlık, umut ve sevgi dolu günlere…