Meyvelerin en doğru tüketilme şekli meyvenin kendisini yemektir. Yani suyunu sıkmadan, posasıyla birlikte yenmesi sağlık açısından doğru kabul edilir.

Pazara veya markete gittiğinizde kendinize bir meyve sepeti yapacaksanız mevsiminde olan meyveleri tüketmeye özen gösterin.

Meyvelerle meyve salatası yapılıp tüketilebilir. Minimal meyve tabakları hazırlayabilirsiniz. Herhangi bir hastalığınız yoksa günde 400 gram meyveyi ara öğünlere dağıtarak yiyebilirsiniz. Meyve tabağı hazırlarken her bir meyveden birer tane yemeyin. Zira bu aşırı tüketim olabilir. Hatta kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olabilir. Özellikle şekerli meyveleri kan şekerinizi hızlı yükseltmemesi için yoğurt ve tarçın gibi dengeleyicilerle tüketmeniz iyi olabilir.

Yine mevsiminde seçtiğiniz meyvelerle lezzetli smoothie yapabilirsiniz. Meyvelerle birlikte granola, yulaf gibi tahıllarla kaseler hazırlayabilirsiniz. Tam buğday unu gibi sağlıklı unlarla hazırlayacağınız pankek ve kreplere mevsim meyveleri eşlik edebilir.

Her ne şekilde tüketirseniz tüketin, meyveleri yemeden önce pestisit gibi tehlikeler nedeniyle  mutlaka iyice yıkayın. Yemeklerden sonra hazımsızlık riskine karşı tüketmemeye çalışın. Ara öğün olarak gün içinde tüketebilirsiniz. Vücudunuz früktozu sindiremiyorsa şişkinlik, karın ağrısı, mide bulantısı, gaz ve ishal yapabilir.