Meyve vitamin ve mineral açısından aklımıza ilk gelen besinlerdendir. Lezzetiyle çoğunlukla tatlılık veren meyvelerin sağlık açısından pek çok faydası vardır. Meyveler, tohum içerikli çiçekli bitkiler tarafından üretilir. Meyve sebze tüketiminin sağlık açısından çok önemli olduğu sayısız araştırma ile kanıtlanmıştır. Tohumu olan ya da kabuklu yemişlerdeki gibi bir tohum varsa bunlar meyvedir.

Bazen meyve ağaçları görmek bile mutluluk verebilir. Sayısız faydasının yanında içeriğindeki fruktoz sebebiyle meyvelerin de kontrolleri tüketilmesi gerekir. Meyve şekeri olarak bilinen fruktoz kavun, karpuz, dut gibi meyvelerde ve kök sebzelerde bulunur. Kuru meyve fruktoz miktarı açısından meyvenin suyu çıktığı için daha yüksektir. Bu yüzden ölçülü tüketilmelidir. Yine meyve suyu da kontrollü tüketilmesi gereken bir besindir. Çünkü meyvenin posasının ayrıştırılmasıyla üretilir. Taze ve katkısız olsa bile meyvenin suyunu değil, kendisini tüketmeye özen gösterin. Faydalarına geçmeden önce biraz meyveleri tanıyalım.