Sulu Oyunlar

Çocuklar için oyun oynamanın sayısız faydası var.  Oyun oynamanın faydalarını önceki yazılarımda anlatmıştım.  Oyun oynamak çocuğun zekasını, sosyal iletişim becerilerini, dikkatini olumlu yönde etkiler.  Çocuklarınızla her fırsatta oyun oynayın. Ya da akranlarıyla bir araya getirin ve birlikte oyun oynamaları için ortam hazırlayın. Oyun oynarken mümkün olduğu kadar çocuğa müdahale etmeyelim. Bırakalım kendi ilişkilerini kendileri kursun.


Yaz kış fark etmeksizin çocukların en sevdiği oyunların başında suyla oynamak geliyor. Su ile oynamak çocukları sakinleştirir enerjilerini boşaltır.  Motor becerilerini geliştirir.  Fiziksel deneyler ile somut öğrenme gerçekleşir. Su ile oynamak onları her şeyden çok eğlendirir.


Suyla oynamak çocukların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirir. Suyla oynamanın bu kadar faydası varsa o zaman izin verelim oynasın  çocuklar. Suyun içinde veya yanında onları yalnız bırakmayalım. 
 

Şimdi su oyunlarına gecelim:

1. Küçük bir kaba su koyun. Oyuncaklarını su da yüzdürsün. Ya da oyuncakları suya batırıp çıkarsın.
2. Daha büyük yaş grubu için sulu boyayla renklendirdiğiniz suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Pipetle suya üflesin.  Rengarenk baloncuklar onu çok eğlendirecektir.
3. Bir huni alın. Ağzı dar bir şişeye koyun.  Çocuk bardakla veya sürahiyle şişeye su doldursun.
4. Bir leğeni su ile doldurun. Çoraplarını sabunla yıkasın, köpürtsün, durulasın. Hem iş hem oyun.
5. Yazın  bırakın kendini bol bol ıslatsın, yüzsün.
 

Geçen yaz sitenin çimlerini, ağaçlarını bizim çocuklar sulardı. Ara sıra birbirlerini hatta parktaki tüm çocukları da suluyorlardı. Biraz çamura batsalar da çok eğlenirlerdi. O zaman bol sulu oyunlar.