Yüz Yüze Eğitim

Alınan yeni kararlarla okullar yüz yüze eğitime başlıyor. Ben özellikle Türkiye haritasında " en düşük riskli bölge" anlamına gelen maviden bahsetmek istiyorum.  Mavi yani Doğu ve Güneydoğu. Bu bölgelerde okullar tamamen açılacak. Bu bölgedeki okullara baktığımızda çok kalabalık olduklarını göreceğiz. Özellikle ilkokullarda mevcutlar 40 ile 50 arasında. Şimdi bu durumda mecburen seyreltilmiş sınıflar oluşturulması gerekiyor. Onlar da iki gün okula gidebilir. Zaten okula da maskeyle gidecekler.


Seyreltilmiş sınıflar da şehirden şehire değişiyor sanırım. Çünkü bazı illerde haftanın beş günü eğitim yapılacağı  söyleniyor.

 

Özellikle birinci sınıfta okuyan öğrencilerin durumu ayrı bir muamma. Uzaktan eğitime katılamayan ya da yeterli veli desteği göremeyen öğrenciler okumaya geçemediler maalesef. Çok iyi okuyan, yazan ve hiç okuyamayan öğrenciler aynı grupta olacak. Öğretmenin 50 öğrenci ile iki gün ayrı ayrı ilgilenmesi imkansız.


Mevcut eğitim sistemi alarm çalıyor. Ama kimse bu sesleri duymuyor. Evet eğitim önemli, eğitim başlamalı. Ama gerçekliğimizi görerek yeni anlayışlar geliştirmeliyiz. Bir eğitim uzmanı değilim ama mevcut sistemin açıklarını da bir veli olarak, bir öğretmen olarak görüyorum.
 

En iyisi biz doğa yürüyüşlerimize ve evde eğlenceli deneylerimize devam edelim. Bu haftaki deney fikirleri:


1.Bir mum yakın, cam bardakla bu mumu kapatın. Mum bir  süre sonra sönecektir. Oksijen olmadan ateş olmaz çünkü.


2. Bir bardağı su ile ağzına kadar doldurun. Bir kâğıt ile ağzına  sıkıca bastırın. Sonra bardağı ters çevirin ve elinizi bırakın. Su dökülmeyecek merak etmeyin. Basınç konusunu böyle işleyin.
 

Mutlu deneyler, mutlu oyunlar.