Sosyal Medya Anneleri

   Günümüzde sosyal medya çok yaygın kullanılmaktadır. Deyim yerindeyse sosyal medyada varsan varsın, yoksan yoksun diyebiliriz. Bir arkadaşımla bu konuyu değerlendirirken arkadaşım "Var olmanın Dayanılmaz Hafifliği" diye nitelendirmişti sosyal medyada bir hesap olarak var olmayı. Ardından "Bir ürün satan ile yani sosyal medyayı pazar olarak kullanan biri ile çok faydalı bilgiler paylaşan birinin amacı ortaktır: Var olmak."

    

Şimdi buradan Sartre’den Egzistansiyalizme uzanmak vardı. Ama konuyu çok dağıtmayalım. Ayrıca bir sosyal medya analisti değilim. Eminim analistler bunu çok detaylı değerlendirmişlerdir. Ben asıl konuya dönmek istiyorum. Sosyal medyada var olan annelere değinmek istiyorum. Ki ben de bunlardan biriyim.
 

Etkinlik yapan ve bu etkinlikleri paylaşan binlerce anne var. Çok güzel içerik üreten bu sevgili annelerimiz bu içerikleri üretirken fazlasıyla emek harcıyorlar. Bu etkinliklerin planlanması, hazırlanması epey zaman alıyor. Sıra geliyor etkinliği yapmaya. Haydi çocuğum yapalım. Bu sırada çocuğun videosunun çekilmesi gerekiyor. Haydi yap bakalım. Aaa güzel olmadı haydi baştan... Yaparken arada kameraya bak gülümse çocuğum... Yaaa yine  olmamış kayıt düğmesine basmamışım.... Haydi baştan. Tamam bu son....Çünkü bu video paylaşılacak. Bir sürü beğeni alacak, yorum yapılacak. Ve bunlar yapılırken sevgili annemizin saatleri geçecek. Bu işi yapmak yani içerik üretmek ne kadar emek istiyorsa o kadar da zaman ister. Eee hani annelerin zamanı çok değerliydi. Annelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmesi gerekiyordu. Çocuklar uyuduktan sonra annenin dinlenmesi gerekiyordu. Neden sosyal medyada saatlerini harcıyor.
 

    Bu işi çıkar amaçlı yapmayan birçok anne var. Eleştirilerim onlara değil. Ama sırf iki kuruş kazanacaklar diye çocuklarını materyal olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum.
 

    Ben içeriği ne olursa olsun çocuğun sosyal medyada paylaşılmasına karşıyım. Bu konuda çocuk gelişim uzmanları da aynı fikirde. Çocuklarımızı rahat bırakalım. Özgür bırakalım da istedikleri gibi oyun oynayıp eğlensinler. Gözlerden uzak bu anların tadını çıkartalım.