Dünya ve Türkiye geneli üniversitelerin sıralama anketleri Dicle Üniversitesi açısından eğitimde ilerici atılımlar yapıldığının göstergesiydi. Fakat…

Türkiye üniversite sıralama URAP (University Ranking By Academic Performance) anketleri sonucu geçen yıla nazaran ülke geneli 188 üniversitenin yer aldığı sıralamada bu yıl 12 sıra gerileyerek 92. sırada kalan Dicle Üniversitesi, TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) Anketleri sonucu ise genel memnuniyet açısından 80 ve 100 bandı arası sıralarda yerini aldı. Tercih döneminde öğrencilere kaynak araştırma sunan bu tip anketler sonucu son yıllarda gerileyen sıralarda kaldığını gördüğümüz Dicle Üniversitemiz tercih dönemine geçeceğimiz şu sıralar öğrencilerin üniversite seçimlerini etkileyecek gibi görünüyor.

Dünya geneli üniversite sıralamalarına baktığımızda yine en çok bilinen akademik araştırma açısından ün sahibi olan diğer bir anket ve analiz merkezi Times Higher Education, 108 ülkenin katılım sağladığı 1906 üniversitenin yer aldığı sıralamada Dicle Üniversitesi 1501. sırada yerini son iki yılda korusa da 2022 yılları 1201. sırada yerini almıştı.

Üniversitemizin gelişmesi ve sıralamalarda yükselmesi için yapılacak bir takım çalışma ve araştırmaların yetkili kurumlarımız tarafından yapılması önem arz eder. Bunlardan değinilmesi gereken şeylerin başında ise Öğrenci memnuniyet anketleri yer alır. Bu sayede eksik ve artıların üzerinde durulması ve öğrenci isteklerinin yerine getirilmesi önemlidir.