Günümüzde artan teknolojik yeniliklerle birlikte bilgiye erişim artık hiç olmadığı kadar kolay. Bilgisayara girilen her tür komutun size bir veri olarak saliseler içinde gelmesi mümkün.

Öncelikle sanal diye tabir edilen internetin günümüzde çokça dile getirilen zararlarına değinip sayfalarca yazı yazabilirdim aslında ama tersi noktada işinize yarayacak olan faydalarından bahsedip bilinçli bir şekilde yararlı bilgilere ve eğitimlere ulaşabilmenin hayatınıza nasıl bir etkisi var ondan bahsetmek istiyorum.

Sınırlı bir süre ve bütçe ile gidilen kurslarda geçirilen zamanın yüzde 40’ı yemek, zorunlu iletişimler ve yol ile geçer. Bu süreden fayda sağlamak açıcından internette bulunan bir sürü kursa daha avantajlı fiyat tarifesiyle erişebilir ve zaman sürecinizi isteğe göre şekillendirerek daha kolay yönetebilirsiniz. Gürültü kaynaklarından da uzakta kaldığınız bu süreçte bilginin belleğe yüklenmesi çok daha kolay olabilir.

Çalışma süreci boyunca unutulmaması gereken nokta ise telefon kullanımınızı olabildiğince minimuma indirerek sadece bilgisayardan ihtiyaç duyduğunuz eğitimlere odaklanmak olmalı. Telefondan gelen çeşitli bildirimler ve gezinme kolaylıkları dikkatin dağılmasına sebep olduğu için bilgisayardan bilgiye erişim alışkanlığınızı arttırmanız sizin faydanıza olacaktır.

Teknolojik araçları kullanmayı bilmiyorum diyenler olacaktır haliyle. Bu sorunlar bile yine hızlıca webten çözülebilecek detaylardır. Eksik olduğunuz noktalar ne ise hemen hiç erinmeden ihtiyaç duyduğunuz konu hakkında arama yapmanız sizin faydanıza olacaktır. Bu kısa ya da isteğe göre detaylıca değinilmiş bilgilere bakarak bir takım bilgisayar ve web kısa yollarına erişebilir ve bilgisayar kullanımı ile birlikte bilgiyi alma işinde profesyonele dönüşebilirsiniz. Yardım alacağınız hiçbir şey olmasa bile deneme yanılma ile her türlü öğrenmekten çekinmeden isteklerinizin sizi götürdüğü yere varabilirsiniz.

Sonunda bilmiyorum diye başlanılan her nokta biliyorum diye gururlanacağınız bir işe dönüşebilir. Bilgiye erişimi belirli ve güvenli sitelerle tekrar tekrar sağlamanız ile artık nerden ve ne şekil bir süreçte bilgiye erişebileceğinizi bilmiş olur ve bilgi çağına adım atmış olursunuz.