Uzaktan Eğitim Değil Evde Eğitim

Uzaktan eğitim devam ediyor. Her seviyede öğrenci günde altı saat canlı ders yapıyor. Bu canlı derslerin birçok eksikliği olabilir. Sonuçta bu konuda yeniyiz ve sistemi henüz oturtamadık. Ama özellikle küçük yaş grubu öğrencilerin bu kadar saat ekran başında tutulması en büyük eksiklerden biridir. Yıllardır uzmanlar uyarıyor. Çocuklarınızı 3T den uzak tutun diye. Yani çocuklarımızı televizyon, tablet ve telefondan uzak tutmalıyız. Ama simdi kalkmışız çocuklarımızı günde altı saat ekran başına kilitliyoruz. Evet bu farklı. Bu sıradan  bir ekran değil. Burada eğitim yapılıyor diyebilirsiniz. Ama okulöncesi dönemde olan bir çocuk için uzaktan eğitim online eğitim o kadar da acil bir eğitim değil.

 

Sizin çocuğunuzla oynadığınız bir oyun onun gelişimine uzaktan eğitimde öğrendiği bütün etkinliklerden daha çok katkı sağlar. Eğitim için acele etmeyelim. Eğer çocuğunuza bir şeyler öğretmek istiyorsak bunu ekrandan uzak tutarak yapabiliriz.


Sayıları, renkleri hatta harfleri öğretebilirsiniz. Ama bunların acelesi yok. Telafisi mümkün bu derslerin. Ekrana hapsedilen çocukta gelişen sorunların telafisi mümkün değil. Lütfen çocuklarımızı ekrandan uzak tutalım. İlkokul çağındaki çocuklar da öyle. 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar telafi edilmeyecek bir müfredat yok. Büyük yaş grubu için ayni şeyleri söyleyemem. Çünkü sorumlu tutuldukları bir müfredat var. O konuları öğrenmeleri gerekiyor. Sonuç olarak evimizde olduğumuz bu zamanları çocuklarımızla güzel değerlendirelim. Bol oyun bol eğlence. Dersler seneye kalsın.